CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Una trentena de persones assisteixen a Lleida a l’acte de suport a les persones que pateixen repressió

Dimecres, 11 maig, 2011
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

L'acte organitzat el passat divendres per l'Assemblea de Joves de la ciutat, la Confederació General del Treball i el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans va comptar amb la presència de la Laura Riera, i el Diego Sànchez ex presos polítics catalans. A més a més, també van intervenir Rescat, col·lectiu de suport als presos, el Gerard i el Jona, jove de l'eixample que ha estat d'absolt d'una pena de 8 anys de presó per acudir a una manifestació contra l'especulació a Barcelona.

Durant l'acte la Laura i el Diego van exposar la situació que van patir durant 9 anys quan van ser empresonats a diverses presons repartides per l'estat Espanyol. Així mateix, també es va denunciar la llei antiterrorista, llei especial que mitjançant la incomunicació empara la tortura, les pràctiques abusives i il·legals i permet s'obtinguin autoinculpacions a fi de condemnar persones que amb una visió transformadora treballen un món millor. També van aprofitar per denunciar la política penitenciària especial de xantatges amb permisos, càstigs, aillaments... que porta a terme l'estat espanyol als més de 800 presos polítics que té repartits per tot el territori espanyol contradient la llei penitenciària.

Els joves tot i exposar la duresa de les condicions a la presó, van posar de manifest la necessitat de seguir treballant fins hi tot des de la presó per denunciar la política d'excepció que duen a terme els estats espanyol i francès amb els joves compromesos així com també la necessitat de seguir treballant per l'alliberament social i nacional dels Països Catalans.

Rescat, col·lectiu de suport als presos a través d'una projecció va mostrar la feina feta durant els darrers 10 anys, d'ençà dels primers empresonaments a joves catalans. Va aprofitar també per recordar la situació de la Lola i la Marina, preses polítiques catalans, especialment la Marina que la setmana passada va ser jutjada a París.

Per la seva part, el Jona i el Gerard van aprofitar per agrair el suport rebut en els seus casos repressius, a la vegada que també van agrair a la Laura i al Diego la fermesa i valentia en la seva lluita que els ha dut a passar 9 anys segretats per l'estat espanyol lluny de familiars, amics i companys.

En acabar, l'AJLL, la CGT i el SEPC van lliurar al Diego i a Laura un ram de flors i una placa amb el lema "La vostra lluita ens fa més lliures" en homenatge al seu compromís, valentia, dignitat i fermesa i a la lluita que han dut a terme dins i fora de la presó

AJLL

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció