CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Una vegada més en el sector del telemarketing CCOO-UGT canvien drets dels treballadors per alliberats sindicals

Dimarts, 27 novembre, 2007

Després de 10 mesos de negociació i de salari “congelat”, els mateixos de sempre, CCOO i UGT, han arribat a un preacord amb la patronal del telemarketing que no resol ni un solament dels problemes (molts) que tenen els treballadors d'aquest sector, però si augmenten notablement el nombre d'alliberats que aconsegueixen en el text del mateix.

Quan el sou de més de 60.000 treballadors solament pujarà l'IPC per a l'any 2007 i 0,25% per a 2008 i 2009, els seus alliberats passen a ésser de 14 a 18, això significa un augment de més del 28%. També a partir d'ara, els contractes eventuals seran els més utilitzats per les empreses, ja que han eliminat pràcticament qualsevol limitació temporal en la seva utilització.

Per contra no s'augmenta el nombre de treballadors indefinits, es manté l'acomiadament arbitrari i a capritx de l'empresari per disminució del volum de treball amb tan sols 8 dies d'indemnització, no es reconeixen els drets en cas de successió d'empreses… I a més tenen molta pressa per aconseguir que aquest preacord sigui definitivament el conveni.

Han reconegut, tant CCOO com UGT, que volen signar-lo costi el que costi abans del dia 7 de desembre, data en la qual CGT té convocada una vaga sectorial. Tenen por que els treballadors, com ja van fer el 18 d'octubre, els diguin que no estan per la labor d'acceptar un conveni que els manté en la precarietat per 3 anys més. Però que els importa a ells l'opinió dels treballadors?

Coordinadora Estatal de Telemarqueting de la CGT

http://www.cgt.es/telemarketing/

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció