CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Una visita de Boi Ruiz accidentada serveix de cortina de fum augmentant les hores de la unitat d’hemodinàmica de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona

Diumenge, 20 maig, 2012

El conseller de Sanitat Boi Ruiz ha visitat el matí i migdia del divendres 18 de maig la ciutat de Tarragona. Ho ha fet primer a l’Hospital Universitari Joan XXIII, que arran de les retallades impulsades per ell ha vist molt disminuïda la seva activitat i la seva plantilla, i també l’Ajuntament de Tarragona. En tots dos casos ha estat atès per les autoritats, representants polítics i direcció del centre.

A les deu del matí hi havia planejada l’assistència del conseller a la sala d’actes de la quarta planta, així com a la unitat d’hemodinàmica. El motiu, anunciar que aquesta unitat en concret incrementarà les hores de servei de quatre a vuit del vespre, és a dir, estarà operativa de nou del matí a vuit del vespre, i també ha promès que de cara al 2014 l’activitat seria de 24 hores. Aquesta cortina de fum, però, no ha fet calmar els ànims de les treballadores i usuàries que ja l’esperaven a quarts de deu, quan se l’han trobat per sorpresa a Urgències i li han lliurat el document amb les reclamacions.

La protesta que els sindicats i la junta de personal havien convocat a la mateixa quarta planta ha comptat amb l’imprevist, doncs, que el conseller ja era a dins i, per tant, han hagut d’esperar-ne la sortida, que no ha estat fins tres hores després. Amb tot, cal dir que la premsa ha tingut el pas barrat fins ben entrat mig matí, tan sols quan l’ha cridada per fer la roda de premsa a dins, a diferència del que tenien pensat en un inici. Abans de sortir, els agents de Mossos d’Esquadra han assegurat comptar amb un ascensor i és per això que han fet baixar tots els pacients i personal que hi havia. En els pocs segons en què Boi Ruiz i altres representants polítics han mantingut contacte visual amb les manifestants, el forcejament entre el cordó policial i les assistents ha provocat alguns cops i empentes.

Després de la pressió matinal i quedar-se una bona estona a la sala d’actes, la delegació de la Generalitat ha fet tard a la cita que tenia a l’Ajuntament amb l’alcalde i la portaveu del grup municipal de CiU, Josep Fèlix Ballesteros i Victòria Forns. Més d’una seixantena de manifestants l’han escridassat a les portes, a la plaça de la Font, acompanyades d’un fort desplegament policial amb dues BRIMO i agents ARRO.

Mentre n’esperaven la sortida, aquests agents s’han encarregat de cercar el perímetre i recomanar a les persones que assistien a la protesta que ho fessin “en l’espai habilitat”. Envoltat de Ballesteros i Forns, Ruiz s’ha dirigit al cotxe que tenia estacionat al carrer rere Sant Domènec i ha marxat enmig de crits de les poques persones que havien romàs a l’entorn de la plaça. Pel que fa a l’actuació policial, una identificació ordenada pel cap dels Mossos ha desembocat un conflicte d’empentes i crits de solidaritat. Més tard, també han agafat dues fotògrafes i els han fet ensenyar-los les fotos, tot i que no les han esborrat.

* Notícia publicada al web de Pobleviu http://pobleviu.cat/2012/05/18/una-visita-de-boi-ruiz-accidentada-serveix-de-cortina-de-fum-augmentant-les-hores-de-la-unitat-dhemodinamica/