CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Unes 150 persones es manifesten a Girona contra la detenció d’una jove a qui li apliquen la llei antiterrorista

Dijous, 8 febrer, 2007

GIRONA, 08/02/2007 21:21 (EUROPA PRESS)

Unes 150 persones s'han manifestat aquesta tarda pels carrers de Girona per protestar contra la detenció de Núria P.O., una jove de 26 anys a qui se li ha aplicat la llei antiterrorista per presumpta vinculació amb banda armada. A la noia se la relaciona amb la campanya de suport a un jove d'ideologia anarquista detingut i pendent d'extradició a Itàlia.

La manifestació, que ha concentrat familiars i amics, ha començat davant de la seu d'ICV a Girona perquè amb el nou Govern català aquesta formació és la responsable de la Conselleria d'Interior, i ha acabat davant de la Delegació del Govern. Durant la marxa els manifestants han cridat lemes en contra de la llei antiterrorista, per la llibertat de la detinguda i en contra del conseller d'Interior, Joan Saura.

La detenció de Núria P.O. s'ha produït de matinada a la casa ocupa en què viu la jove, al barri de Pont Major de Girona. L'advocat de la detinguda, Benet Salellas, ha dit que no podrà intervenir en el cas fins que passi a disposició judicial, en aplicació de la llei antiterrorista, i ha explicat que "està incomunicada" i que ni ell ni ningú de la família han pogut parlar amb Núria P.O..

Segons Salellas, "tant per la resolució que he llegit del Jutjat quan es realitzaven els escorcolls com pel silenci absolut a la premsa i de difusió dels Mossos d'Esquadra en aquest tema, em fa pensar que no hi ha ni una sola prova que Núria P.O. pertanyi a una banda armada".

L'advocat, que considera la detinguda "innocent", ha confiat que demà la deixin en llibertat. Els manifestants han convocat una nova manifestació per a dissabte que ve a la tarda.