CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Unes 200 persones es manifesten a Granollers el 19 de desembre pel repartiment de la riquesa i el treball

Dilluns, 20 desembre, 2010

PC180122 - copia

Valoració de la manifestació de Granollers del 19 de desembre

Comunicat de premsa de la Coordinadora 19-D

Pocs minuts després de les 12.30h i amb banderes i pancartes de moltes de les organitzacions socials i polítiques de base, de baix i a l'esquerra del Vallès Oriental, ha començat la manifestació convocada aquest matí pel centre de Granollers.

Diversos col·lectius, cadascú amb les seves sensibilitats, s'han donat cita aquest matí fresc de diumenge, a la ciutat de Granollers.

200 persones de totes les edats, en un ambient festiu però combatiu, hem denunciat les retallades que el govern espanyol, com a titella que és del món capitalista en què vivim, està duent a terme.

La manifestació ha començat a les 12.30h de la plaça Jaume I, a tocar de les Franqueses, on prop de 150 persones s'hi han congregat a partir de les 12h, hora en que estava convocada la manifestació.

Ha començat amb una pancarta amb el lema “pel repartiment de la riquesa i el treball continuem lluitant”, amb alguns representants de les organitzacions que convocaven l'acte, així com amb l'actor Ciscu Lucchetti, conegut pel seu paper a una coneguda telesèrie de TV3.

La manifestació, amb crits de “contra el capital, guerra social” o “ja n'hi ha prou de pactar, ara toca lluitar” ha recorregut els carrers de Primer Marquès de les Franqueses seguint pel del General Prim, fins arribar a la Plaça de la Corona, on Lucchetti ha llegit el manifest que també teniu adjuntat en aquest correu.

La valoració feta des de l'organització és força positiva, tot i que evidentment hauria pogut ser, donades les circumstàncies, molt més massiva. Sense haver fet una valoració ni haver-la posat en comú, s'ha considerat que aquest era un primer pas i que hi havia molt potencial per exprimir, cosa que ens anima a seguir endavant amb les nostres propostes i plantejaments. També ha quedat clar que la unitat és el que compta en els temps que corren, i que només les organitzacions juntes poden demostrar el seu potencial, com ha quedat clar avui.

Val a dir que hi ha hagut representació de persones d'arreu de la comarca, a qui volem donar les gràcies, així com algunes que han vingut de Barcelona o de Terrassa.

I avisem que això no ha fet només que començar, i que tal com veiem que transcorren els esdeveniments, el carrer tornarà – si és que ho ha deixat de ser – a ser el punt de trobada dels i les que diem prou.

Contra les retallades socials. Pels drets laborals aconseguits en els darrers decennis. Pel repartiment de la riquesa i el treball. Per aturar la injecció de diners públics a la banca. Per aturar els desnonaments. Per tot això i per tot el que faci del diner l'únic que compti, seguirem dient prou.

Al Vallès Oriental, 19 de desembre de 2010.

Coordinadora de col·lectius convocants de la manifestació del 19 de desembre


MANIFEST UNITARI

Avui ens trobem pels carrers de Granollers diferents persones i organitzacions socials, veïnals, polítiques i sindicals que pensem que davant dels atacs d'empresaris, bancs i estat no ens hem de resignar.

No podem permetre més famílies desnonades de casa seva, a dia d'avui gairebé 350.000 famílies han sigut expulsades de les seves llars. Som la segona comarca de Catalunya amb més persones sense sostre. Tot això, quan la banca ha rebut més de 150.000.000 milions d'euros d'ajuts públics.

No podem permetre que havent més de 4.000.000 de persones aturades a l'Estat Espanyol, més de 30.000 a la comarca. El govern espanyol anuncii que a partir del Febrer es carrega l'ajut de 426 euros per les persones aturades de llarga durada. Al dia següent de l'aprovació d'aquesta mesura, la borsa pujava, estan ben contents de fer recaure sobre els més desafavorits tot el pes de la crisi. Que en pensen el senyor Monràs (alcalde de Mollet) i senyor Mayoral (alcalde de Granollers) de què molts veïns del seu poble al
Febrer es quedin sense aquest subsidi? És que no volen donar la cara pels seus votants??

No podem permetre que als treballadors i treballadores ens acomiadin, ens baixin els sous, i es carreguin els nostres drets socials i laborals mentre que els executius de les principals empreses de l´estat espanyol hagin augmentat un 15% els seus sous.

Ara ens anuncien que venen a per les nostres pensions. Ens diuen que el sistema no és sostenible, ho portant dient més de 30 anys!!! Tot i que actualment el sistema de la seguretat social tingui beneficis.

Venen nous atacs com ja han anunciat en cas de no complir amb els nivells de dèficit marcats per la Unió europea, l'FMI i el Banc Mundial.

Veïns i Veïnes de Granollers i del Vallès Oriental, no ens resignem!!! La nostra apatia els fa forts a ells i vulnerables a nosaltres. Podem aturar els seus atacs. Un bon exemple, són els companys de l'Assemblea d'Aturats de Badia que van aturar els desnonaments de moltes famílies.

És hora de dir-li als bancs, empresaris, i a l'Estat que estem aquí per dir-lis prou al procés d'empobriment generalitzat que ens porten. Lluitem perquè tothom tingui un habitatge, lloc de treball, i sou dignes.

Sortim als carrers per demanar el que és nostre!!!

CUP, Endavant, CAJEI, Maulets, Coordinadora EI, CGT, Assemblea Llibertària, Revolta Global, En Lluita, Federació d'Associacions de Veïns/es de Mollet, Co.Bas, ApUP, Assemblea d'Aturats/des del Vallès

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció