CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Unes 2000 persones es manifesten el 28 de gener a Barcelona contra la trobada de ministres de treball de la Unió Europea

Divendres, 29 gener, 2010

jpg_maniFSC7web.jpg

ARRENQUEN LES MOBILITZACIONS A BARCELONA AMB MOTIU DEL SEMESTRE DE PRESIDÈNCIA ESPANYOLA DE LA UNIÓ EUROPEA I S’ESCALFEN MOTORS PEL SEGON

Ahir dijous 28 de gener, amb motiu de la reunió dels ministres de treball de la UE, es va celebrar una manifestació unitària sota el lema “Contra l’Europa de l’atur i la precarietat, repartim el treball i la riquesa”, convocada per la Campanya contra l’Europa de la Crisi, el Capital i la guerra i el Fòrum Social Català.

Prèviament, pel matí, unes dues-centes persones havien ocupat la seu del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya en protesta per l'atur, la precarietat i la carestia de la vida. Convocades per la campanya contra l'Europa del Capital i la Guerra, denunciaven que 1.300.000 persones a Catalunya estan per sota del llindar de la pobresa a Catalunya, que l'atur registrat ja supera les 600.000 persones, que 457.000 pisos estan buits i que els bancs van guanyar l'any passat 12.000 milions d'euros.

A les 19 h. unes 2000 persones es van concentrar als Jardinets de Gràcia i avançaren Passeig de Gràcia avall en direcció a Via Laietana. No es pot dir que es tractés d'una manifestació massiva però almenys va servir per a fer sentir les veus crítiques contra les polítiques de la UE. Prop d'un centenar d'afiliats de la CGT hi van participar darrere una pancarta cridant a la vaga general i al repartiment de la riquesa i el treball.

Entre càntics i lemes contra l’Europa del capital i les polítiques neoliberals de privatització i desregularització dutes a terme en el seu se, la manifestació va desenvolupar-se de forma festiva i combativa fins arribar davant de Foment de Treball. Un cop allà, una portaveu de la Campanya va llegir el manifest, centrat en els efectes nefastos que la crisi sistèmica està tenint en els treballadors i les treballadores catalanes. Seguidament, els portaveus del FSCat van expressar el seu suport a les mobilitzacions organitzades per la Campanya i varen fer una crida a participar al segon Fòrum Social Català, que se celebrarà aquest cap de setmana (30 i 31 de gener) a l’edifici històric de la Universitat de Barcelona. La CGT estarà present en alguns dels debats.

El segon FSCat, al que ja s’han adherit més de 140 entitats i en el que se celebraran més d’un centenar d’activitats, comptarà amb la participació de múltiples persones, entitats i col·lectius que actualment estan treballant per combatre la crisi canviant el sistema, en el seu objectiu de construir un món just, solidari, no violent i respectuós amb les necessitats de les persones, dels pobles i del planeta.

L’Assemblea de Moviments Socials tindrà lloc el diumenge 31 a les 12h al hall de la Universitat.

Contra la seva crisi, les nostres solucions. Combatem la crisi canviant el sistema!

Per a més informació i consultar el programa, aneu al web:

http://fscat.blog.pangea.org/