CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Unes 300 persones es tornen a concentrar a l’Hospital Joan XXIII en contra de les retallades

Dimecres, 1 juny, 2011

Unes 300 persones convocades per la junta de personal del centre han participat en la concentració que ha tingut lloc aquest migdia a l'Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona per reclamar l'aturada i la retirada de les retallades en la despesa sanitària posades en marxa pel Govern. Precisament, els sindicats han recordat que aquest dimecres, quatre llits de la unitat d'intermitjos han quedat fora de servei. La protesta, en la qual han participat els sis sindicats representats a la junta (CCOO, UGT, CGT, CATAC, Metges de Catalunya i Sindicat d'Infermeria), ha tingut lloc després que finalitzés una nova tancada de més de 24 hores al centre hospitalari que només ha secundat la CGT.

Es tracta de la novena concentració convocada per la junta de personal del centre hospitalari durant els darrers dimecres en protesta per les mesures que impulsa el Departament de Salut i que, segons ha recordat el delegat sindical de la CGT, Agustí Aragonès, han suposat ja, fins aquests moments, el tancament d'una planta sencera i parcialment una altra, 46 llits hospitalaris així com de tres quiròfans durant les tardes i un del matí, a més d'altres serveis. "L'hospital nostre serà un dels més afectats. Passarem a ser de primera divisió a un de regional preferent", ha apuntat Aragonès.

La idea, segons el mateix responsable sindical, és continuar organitzant aquestes concentracions cada dimecres al migdia. "Hem acordat tornar a concentrar-nos dimecres com a junta de personal", ha explicat. Malgrat això, els diferents sindicats tenen posicionaments diferents sobre el desplegament de protestes i, en aquest sentit, la CGT, que ha arribat a la concentració després de quedar-se sola en una segona tancada de 27 hores que ha concentrat a més de 80 persones, planteja aprofundir en la protesta amb possibles accions d'encadenament que haurà de decidir l'assemblea.

"La gent està cansada però amb ganes de protestar: han fet fora gent, han tancat plantes i llits d'internament. Tot i que diuen que percentualment han reduït la retallada, nosaltres sobre el terreny no ho estem veient", ha assegurat Aragonès. El sindicat ha recollit durant les tancades unes 2.300 signatures d'usuaris en contra de les retallades que el Govern aplica al sistema sanitari públic.

www.delcamp.cat/index.php?command=show_news&news_id=17178

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció