CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Unes 300 persones li amarguen el sopar a Artur Mas en la seva visita a Reus en protesta per les retallades

Divendres, 16 desembre, 2011

El dijous 15 de desembre, Artur Mas, president de la Generalitat de Catalunya i un dels principals responsables de les retallades que el seu govern està portant a terme a nivell de sanitat, educació, serveis públics i drets laborals, va visitar Reus convidat per la Cambra de Comerç de Reus per participar en els actes del seu 125è aniversari, en concret en el sopar commemoratiu de lliurament dels premis Cambra Reus, realitzat a la nau principal de l’antiga fàbrica de Vermuts Rofes.

Convocades per l'Assemblea Popular de Reus, unes 300 persones es van concentrar davant del local per recordar-li els efectes negatius que les seves retallades estan tenint per a una gran part de la població, per defensar els serveis públics davant les privatitzacions i retallades que volen portar a terme, per defensar els drets laborals i socials.

Davant un desmesurat cordó policial i dotacions d'agents antiavalots dels Mossos, es va portar a terme una concentració-cassolada-sopar de pobre a la Plaça de les Aigües, al costat d’on es va fer el sopar, amb penjada de pancartes, continua proclamació de consignes i manifestació pels carrers que envolten el local, per tal d’expressar-li el nostre rebuig a les polítiques econòmiques i socials del govern de CiU. I el senyor Artur Mas i tota la gent fina amb qui sopava, els servidors del capital i la banca que l'envoltaven, van sentir clarament els crits, consignes i soroll, expressió de protesta de la indignació que moltes persones estan sentint davant del que està passant. I finalment van haver de sortir d'amagat, per la porta de darrera i ben envoltats de policia, com uns lladres, que és el que són...

La CGT, implicada en l'Assemblea Popular de Reus, va tenir participació destacada, a través de militants i afiliats de les Federacions Locals de Reus i Tarragona i de treballadors dels sectors més afectats per les retallades, com els Hospitals Sant Joan de Reus, Pius de Valls, Joan XXIII i Santa Tecla de Tarragona, Sanatori Villablanca, el sector de l'ensenyament i les administracions públiques,... compartint mobilització amb membres de diferents moviments socials del Camp, l'EIC, el 15M de Reus i Tarragona, la Plataforma en Defensa dels Drets Públics de Tarragona, i moltes persones indignades amb el que està passant.

CGT Reus

>>> Adjuntem cròniques del diari digital delCamp.cat, de Pobleviu i de Jordi Martí, afiliat a CGT Tarragona, i un vídeo de l'ACN.

- Uns 200 indignats increpen Mas a Reus i l'obliguen a sortir per la porta del darrera

El President Mas ha rebut l'escridassada d'un grup de persones que clamaven contra les retallades

Unes 200 persones s'han concentrat, a dos quarts d'onze de la nit, convocades per l'Assemblea Popular de Reus, a l'exterior de l'establiment on el president de la Generalitat, Artur Mas, assistia a l'acte commemoratiu del 125è aniversari de la Cambra de Comerç de Reus. Els indignats han cridat consignes en contra de les retallades de Mas. Alguns dels manifestants també duien cartells de protesta referents a la ciutat de Reus, en un, per exemple, es podia llegir: "INNOVA = màfia".

Durant l'acte el grup de manifestants ha escridassat al President Mas des de l'exterior i han colpejat una de les portes que donava accés al lloc on s'estava fent el sopar. Agents dels Mossos d'Esquadra han contingut els manifestants i han realitzat un cordó policial per tallar l'accés als carrers propers al recinte. Malgrat alguns moments de tensió entre agents antiavalots dels Mossos i els manifestants, la concentració s'ha desenvolupat sense més incidents. L'acte a l'interior s'ha desenvolupat amb total normalitat.

A fora diversos indicatius dels antiavalots continuaven tallant els accessos al recinte. Els manifestants s'han desplaçat pels carrers propers i finalment la policia els ha contingut en un dels carrers. Quan faltaven pocs minuts per dos quarts d'una de la matinada, enmig d'insults i retrets, per una porta del darrera, el President Artur Mas ha abandonat el recinte. Els indignats, a escassos cent metres, no han arribat a veure al President Mas. Una furgoneta dels Mossos impedia la visibilitat.

Els manifestants han seguit als carrers propers al restaurant on es celebrava l'acte i també han increpat als diferents convidats quan anaven abandonant el recinte. Pocs minuts després de la una de la matinada les dues furgonetes dels Mossos d'Esquadra s'han retirat. Malgrat el President Mas ja havia marxat, a l'interior del restaurant encara hi havia l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i el Delegat del Govern al Camp de Tarragona, Quim Nin.

www.delcamp.cat/index.php?command=show_news&news_id=20156

- ‘Artur Mas, lladre com ton pare’

Una crònica-article d'opinió de Jordi Martí

“La seva agressió, la nostra resposta. Sortim al carrer!”, “Qui sembra misèria, recull la ràbia”, “Si retalleu drets, retallarem privilegis!” o “Ens feu fàstic” han estat algunes de les frases que portaven escrites les pancartes que avui a Reus han rebut Artur Mas, president de la Generalitat de Dalt i principal culpable de les retallades que estan afectant ja la salut i els mínims vitals de la població del Principat. No parlo en va: avui mateix Càritas feia públic un informe en què explicava que els casos de nens i nenes mal nodrits a Barcelona cada cops són més habituals i cada cop més han de complementar l’alimentació dels infants que no reben ja beca de menjador com a conseqüència de les retallades de beques i de la situació de precarietat dels seus progenitors. (Continua)

Mas s’ha reunit amb la gent fina de Reus, com deia la Laura, i junts s’han afartat de menjar, beure... i d’escridassades, d’insults (tot i que se’n mereixen molts més). Convidat per la Cambra de Comerç de Reus a participar en els actes del seu 125è aniversari, en concret en el sopar commemoratiu de lliurament dels premis Cambra Reus, que s’ha portat a terme a la nau principal de l'antiga fàbrica de Vermuts Rofes, el successor de Montilla i Pujol s’ha envoltat de gent de la bona de Reus i de la no tan bona. Reunits en taules, han badat mentre el gos executor de les ordres de la banca en territori de les quatre províncies els explicava que les coses van tan malament... Tan malament que ho hauran de privatitzar tot i, per art de màgia, es folraran els anteriors amos del conseller de Sanitat Boi Ruiz (si és que mai ha deixat de treballar per a qui treballava) i del Joan Prat, de Ca Senyor Prat de la Fatarella, principal cervell de la destrucció de la sanitat a Catalunya i ‘capo’ del ‘holding’ d’empreses públiques reusenques Innova. Quina crisi, no?

Els rics i riques reien mentre sortien del sopar, segurament pensant allò de “pobres pobres, que us donguin pel cul”... perquè de dissidència dins no se n’han escoltat massa, per no dir cap. Més aviat l’han ovacionat i ningú ha gosat dir-li el nom del porc o el nom del retallable més ben argumentat a l’amo. L’espectacle ha de continuar i incrementar-se i en temps de crisi són els lladres els que s’enriqueixen més. I el sopar no n’hi havia només un... Dubto si alguns exindependentistes reusencs -ara de CiU- hi eren o han preferit no enfangar-se més encara...

Mentre a dintre aplaudien, al carrer, un cop més Reus ha demostrat que, tal com deia el ganxet Josep Llunas, al segle XIX, és la ciutat més lliure del món, entenent “lliure” per amant de la llibertat. Més lliure perquè més de cinc-centes persones han dit a la cara, als amos, que no els tenim por malgrat les porres que gasten els únics “funcionaris” que no tenen retallades de plantilla i que continuen intentant fer por però dels quals ens en continuem rient. Cassoles, crits, xiulets, càntics... “Artur Mas, a quina mútua vas?”, o “Artur Mas, lladre com ton pare” han estat algunes de les rimes i no rimes que s’han dedicat a aquest lacai del capital que diu que s’estima el país mentre malmet la vida de la nostra gent, de la immensa majoria, de totes i tots els que no riem les seves gràcies ni les seves mentides, de totes les persones que plantem cara a aquest atracament que ells anomenen “crisi”.

No, no ens representeu i no us tenim por, per molts ‘porreros’ que ens envieu per atemorir-nos (sense número de placa i preparats per obrir els caps que fes falta si els amos ho manaven). Som els mateixos de sempre, la immensa majoria de la població i només exigim coses bàsiques: escola i sanitat de qualitat i universal. I no us permetrem que ni tu, Prat; ni tu, Ruiz; ni tu, Mas; ens robeu la vida ni, sobretot, el somriure. I no ho permetrem perquè, sense cobrar per fer-ho, hi posarem el cos, fins a fer-nos-hi mal, si cal. Avui l’hem posat i el posarem tantes vegades com faci falta. Ha patit, ha treballat i ha mort massa gent perquè ara ens deixeu sense res només perquè us voleu enriquir encara més. I recordeu-ho, hi posarem el cos. Fins a fer-nos-hi mal, si cal.

Reus, 15 de desembre de 2011.

http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/210817

- L’Assemblea Popular de Reus aigualeix la festa dels culpables de les retallades

Reus segueix en peu en contra les retallades. Ahir dijous, a dos quarts d’onze l’Assemblea Popular va convocar un sopar- concentració que va aplegar unes 300 persones. L’ocasió bé s’ho mereixia: la visita d’Artur Mas a la gala del 125è aniversari de la Cambra de Comerç de Reus.

El punt de trobada de les manifestants va ser la plaça de les aigües, just davant dels Vermuts Rofes, on a més del President convergent s’hi aplegaren els primeres files de CiU i del PSC del Camp, com l’alcalde Pellicer, la cap de l’oposició Teresa Pallarès, o el delegat del govern a Tarragona, Andreu Nin. Allí començaren a desplegar les primeres pancartes: “més bates i menys corbates”, “qui sembra la misèria recull la ràbia” i “si retallem drets, retallem privilegis”. Tanmateix també es van mostrar nombrosos cartells en defensa del sector públic i en contra d’INNOVA, taxada de màfia.

En un ambient combatiu i festiu les manifestants és van mostrar molt dinàmiques i desacomplexades. Una desproporcionada dotació de Mossos d’Esquadra, Guàrdia urbana i antiavalots va impedir tot contacte amb l’estafador número d’aquest país. No obstant, les manifestants ho intentaren un cop rere l’altre pels diversos carrers que envoltaven el recinte. Cal destacar moments de tensió en les trobades dels manifestants amb el cordó policial, el qual ben aviat es convertí en un cordó d’antiavalots. És comptabilitzaren més de 4 furgonetes d’antiavalots, tota una evidència de que amb que es retalla i amb que no. En aquest sentit també seria oportú fer constar que brigades municipals van treballar la mateixa tarda en adequar (estèticament) el recinte amb jardineres.

Entre el constant soroll de les cassoles és pogueren sentir diversos càntics entre els que destaquen: “Artur Mas a quina mútua vas?”, “Aturem les retallades!”, “Avui a Reus hi ha gent que no sopa” Les manifestants van provar d’accedir a les diverses sortides. Tot i això, finalment la policia els aconseguí aïllar en els accessos sud del recinte. Finalment Artur Mas va poder escapar-se per la porta del darrere dels Vermuts Rofes, escoltat per la policia antiavalots. Després de dues hores d’intensa protesta la concentració es va dissoldre sense més incidents.

- Vídeo: Tensió entre els Mossos d'Esquadra i els 'indignats' en una protesta convocada a Reus davant un acte presidit per Mas

www.acn.cat/acn/647001/Noticia/video/Noticia.html

- Fotografies al facebook de l’APR

https://www.facebook.com/media/set/?set=at.10150463700918334.384197.803183333.100002377127871&type=1

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció