CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Unes 50 persones participen en la concentració-cassolada a les portes del local del PSC a Tarragona per protestar contra la reforma laboral

Dijous, 17 juny, 2010

Ahir, el govern espanyol va aprovar el nou projecte de reforma laboral, el qual ara es tramitarà a les Corts espanyoles, on de moment comptarà amb el suport o l'abstenció de CiU. Aquest projecte promogut pel PSOE significarà una nova retallada laboral que afavorirà clarament a la patronal i abaratirà el cost de l'acomiadament dels i les treballadores. Per aquest motiu, ahir al vespre, la Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa, format per sindicats (CGT, CoBas i IAC) i col·lectius llibertaris i de l'Esquerra Independentista, van realitzar una concentració de protesta davant la seu del PSC-PSOE a Tarragona. En aquesta es va denunciar l'ofensiva neoliberal del PSOE i es va fer una nova crida a la mobilització per aturar les retallades laborals i socials, que amb el context de la crisi, s'estan implementant sota pressions de les institucions europees i internacionals. A més, aquesta nit a Reus, la seu del PSOE ha sigut atacada amb pintura i s'hi ha pintat "Prou retallades!". Una pintada que aquest matí ja ha sigut esborrada per treballadors públics.

Una cinquantena de persones es van concentrar ahir al vespre davant la seu del PSC-PSOE de Tarragona, convocades per la Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa. Durant la concentració es van cridar consignes a favor de la vaga general i en contra de la Reforma Laboral aprovada ahir mateix pel govern espanyol. Els convocants consideren que la resposta a aquest projecte no s'havia de fer esperar i que emprendran noves accions -igual com s'està fent arreu dels Països Catalans- a mesura que avanci el projecte d'aquesta nova llei. De fet, el dia 22 de juny, s'està organitzant una cassolada a 2/4 de 8 del vespre (lloc per determinar), coincidint amb la votació d'aquest projecte al Congrés espanyol.

Durant la concentració també es va encendre una traca, que va acabar simbòlicament davant les portes de la seu del PSC-PSOE, i també es van llançar aliments podrits a la porta del local. Amb aquesta acció, la Coordinadora pretenia assenyalar aquest partit espanyol, com el responsable de l'ofensiva neoliberal que el govern espanyol està tirant endavant per pal·liar els efectes macroeconòmics de la crisi. Unes mesures, que significarana -segons els i les convocants- "augmenta l'explotació dels i les treballadors i retallar els seus dreta laborals i socials, mentre es facilita l'acomiadament i es faciliten ajudes econòmiques a les empreses".

Per altra banda, ahir a la nit, un grup de persones va llançar pintura contra la seu del PSC-PSOE de Reus i va fer una pintada amb el lema "Prou retallades!" a la porta del local del partit espanyol. En un correu electrònic remès a Pobleviu.cat, s'afirmava que l'acció es va realitzar per protestar contra l'aprovació del projecte de nova Reforma Laboral. "De nou comprovem com tant si governa el PP com un partit autodenominat socialista i obrer, el govern espanyol continua els atacs contra la classe treballadora catalana i CiU continua estant al servei de l'oligarquia espanyola", afirma aquest correu.

No obstant, aquest matí, treballadors de les Brigades Municipals de l'Ajuntament de Reus, han esborrat aquesta pintada. De nou, els i les ciutadanes han pagat la neteja d'un espai privat, igual com ha succeit en diferents mobilitzacions.

Notícia extreta de Pobleviu: www.pobleviu.cat/index.php?id_categoria=10&madre=7&id_noticia=1513


>>> delCamp.cat

Una trentena de persones diuen "no" a la reforma laboral davant la seu del PSC de Tarragona

El Primer Secretari del PSC de Tarragona, Joan Sanahujes, ha presenciat la concentració

Gerard Miquel - Tarragona.
16 de juny de 2010

Aquest dimecres a les set de la tarda, entitats de la Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa, membres de la Candidatura d'Unitat Popular i de la Confederació General del Treball (CGT), han participat en la concentració que ha tingut lloc davant de la seu del PSC a la ciutat de Tarragona (Av. Ramon i Cajal), per protestar contra una reforma laboral que titllen d'"atropellament a la classe treballadora". Hi han participat una trentena de persones.

Entre sorolls de xiulets i un megàfon s'han pogut escoltar crits reivindicatius com "contra la reforma laboral, vaga general", "PSOE, PP, la mateixa merda és" o "UGT i CCOO, a bones hores toqueu els collons". Les persones que han participat en la concentració han encès una traca i han llençat algunes peces de fruita i verdura davant de la seu socialista a Tarragona. Curiosament, el conseller d'Ensenyament del consistori tarragoní i Primer Secretari del PSC a Tarragona, Joan Sanahujes, ha presenciat la concentració.

Els motius de la concentració són, segons el secretari general de CGT a Tarragona, Andrés Luque, perquè s'ha aprovat una reforma laboral "salvatge, que comportarà que els acomiadaments es rebaixin fins a un 70%". Per aquest motiu, "s'ha de donar una resposta continuada contra aquest atropellament a la classe treballadora".

Per Luque, els sindicats majoritaris -CCOO i UGT- haurien d'haver convocat la vaga general abans que s'aprovés el decret de la reforma, perquè considera que "si no es negocia amb pressió, després acabem tenint la reforma que s'ha aprovat". El secretari general de CGT també ha anunciat que les mobilitzacions seran continuades fins que es convoqui la vaga general i sosté que es convocarà abans del 29 de setembre -tal com pronostiquen els sindicats majoritaris-, ja que "hi ha sectors que la sol·liciten abans que s'acabi aquest mes de juny".

Respecte a la baixa assistència que ha tingut la concentració d'aquesta tarda, Luque ha explicat que ha suposat "un pas més" i ha remarcat que "s'ha convocat de pressa i corrents". Luque està convençut que "a poc a poc anirem sumant esforços i donarem una resposta més contundent".

www.delcamp.cat/index.php?command=show_news&news_id=9082

>>> Notícia prèvia a la concentració:

Concentració davant de la seu del PSC de TGN per protestar contra la reforma laboral

L'organitza la Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa i hi participaran, entre d'altres, membres de la CGT i de la CUP

Gerard Miquel - Tarragona.
16 de juny de 2010

Aquest dimecres el Govern espanyol ha d'aprovar una reforma laboral que, després de quatre mesos de negociacions amb sindicats i patronal, no compta amb l'aprovació de la classe treballadora. Per aquest motiu, i sumat al decret que inclou les mesures per reduir el dèficit públic, la Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa, formada per una quinzena de col·lectius i sindicats de les comarques del Camp de Tarragona, va decidir ahir en assemblea convocar una concentració davant de la seu del PSC-PSOE de Tarragona (Av. Ramon i Cajal).

Segons la Coordinadora, la nova reforma laboral que avui aprova el Govern significarà "una enèsima retallada dels drets laborals dels i les treballadores". Amb la concentració d'aquesta tarda es pretén mostrar el "rebuig a aquesta mesura antidemocràtica i denunciar la irresponsabilitat del PSOE en l'aprofundiment de les polítiques neoliberals, que només faran que aplaçar la situació actual de crisi que estem patint".

Per la CUP de Tarragona, el PSOE ha impulsat una reforma laboral "de manera conjunta amb el sector empresarial i els partits afins que, entre d'altres coses, abaratirà l'acomiadament, incrementarà la precarietat laboral, posicionarà el treball temporal com a norma i no com a excepció o empitjorarà les condicions de les jubilacions". La CUP vol deixar clar "el perjudici que suposen aquestes retallades i que, en cap cas, ajuden a pal·liar la crisi econòmica més enllà d'enriquir les grans empreses en contra dels interessos dels treballadors i de les futures generacions".

El secretari general de CGT a Tarragona, Andrés Luque, ja va expressar a delCamp.cat, durant la manifestació del passat 8 de juny, el seu descontentament contra les mesures per reduir el dèficit públic, així com per la reforma laboral. La CGT, igual que els sindicats majoritaris, és partidària de la vaga general.

www.delcamp.cat/index.php?command=show_news&news_id=9063