CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Unes 500 persones es concentren a Torreforta contra les retallades en Educació, com a preàmbul a la jornada de mobilització i vaga del 22M

Divendres, 18 maig, 2012

Unes 500 persones es van concentrar, dijous 17 de maig per la tarda, a Torreforta (Tarragona) contra les retallades en Educació, davant del Centre Cívic del Barri. Hi van prendre part professors, pares i alumnes d’escoles i centres de Ponent, a proposta de l’Institut de Torreforta. La concentració comptava amb el suport de tots els sindicats i la plataforma en defensa dels drets públics.

Els sindicats denuncien que la tercera onada de retallades del govern Mas se sumen a les que ja venen patint des de fa tres anys. A més, cal sumar-hi les que arriben des del Govern de l’Estat. Afegeixen que les noves taxes a la universitat i a la formació professional, l’augment d’un 20% d’alumnes per classe o l’increment d’hores del professorat impliquin un retrocés al sistema educatiu de fa 30 anys. També han fet crides d’alerta pel tancament de centres i la congelació dels projectes de noves llars d’infants.

La d’aquest dijous ha estat la concentració prèvia a la vaga de l’ensenyament públic convocada a nivell de tot l’Estat dimarts vinent. A Tarragona ciutat es faran diverses concentracions al llarg del matí, una d’elles davant de la delegació d’Ensenyament, al carrer Sant Francesc, a banda de la manifestació unitària per la tarda.

* Notícia publicada al web de Pobleviu