CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Unes 70 persones es concentren a Barcelona el 12 de març contra el despotisme laboral al RACC

Dissabte, 13 març, 2010

jpg_P1260499.jpg

Des de les 12:00 fins a les 13:30 del divendres 12 de març al voltant de 70 afiliats/des de la CGT es van concentrar a l'empresa Acaservi, del grup RACC, tallant durant alguns minuts la Diagonal de Barcelona. CGT va convocar aquesta concentració per protestar contra les sancions al Comitè d'Empresa amb 8 dies de suspensió d'ocupació i falta greu, acusant-los de “possibles” ofenses a l'empresari.

>>> Hi ha previstes noves concentracions els dies 16 i 18 també davant la seu del RACC, Av Diagonal 687 (L3 Zona Universitària), a les 12 h.

CGT CONTRA EL DESPOTISME LABORAL EN EL RACC

En una reunió convocada pel director General del Grup RACC i davant els delegats dels Comitès d'Empresa de les 12 empreses que formen el grup, (amb aproximadament 2.000 treballadors), el Director va afirmar que “a dia d'avui no hi haurà mes acomiadaments”, sent matisades les paraules pel cap de RR.HH. qui va dir “tret que sigui per una causa justificada” (acomiadament Procedent). Tot això ho van dir per a intentar calmar a la plantilla, que constantment veuen com l'empresa va acomiadant treballadors, creant-se un entorn difícil en el qual desenvolupar el treball.

A pesar del que s'ha dit pel director General i el Cap de RR.HH. es va tornar a produir un acomiadament on l'empresa reconeixia la improcedència del mateix i posava la indemnització a la disposició de l'acomiadat. Davant això el Comitè d'Empresa d'Acaservi, li va enviar un correu electrònic al Director del grup RACC, a diversos directius i als comitès d'empresa que havien assistit a la reunió on se'ls recordava les paraules del Director General, davant un nou acomiadament que ni tan sols ha passat pel jutjat. Aquest correu electrònic denominat “mentiders” i en clara referència a que s'estava actuant de forma contrària al que s'ha dit públicament, ha estat el motiu al·legat per l'empresa per a sancionar amb 8 dies d'ocupació i sou i falta greu.

Com exemples de la forma d'actuar d'aquest “club sense ànim de lucre”, podem citar l'acomiadament de dues treballadores acollides a reducció de jornada per guarda legal a CODISERVI, l'acomiadament d'un delegat sindical en el RACC, acomiadaments entre els mecànics i ara es sanciona a vuit delegats a ACASERVI (Central d'alarmes). Tot això en una empresa que acumula diverses denúncies en Inspecció de Treball, i que interposa un conflicte col·lectiu contra el Comitè d'Empresa sobre les vacances dels treballadors en lloc d'arribar a acords amb el Comitè. Tampoc ajuda a tenir un clima laboral idoni l'actitud prepotent d'alguns d'alguns coordinadors.

CGT realitzarem tota la pressió sindical i judicial que estigui en les nostres mans perquè la Direcció del grup RACC abandoni els mètodes que utilitza amb els treballadors, mes d'acord amb el segle XIX, de deixar als treballadors sense drets, que d'una empresa moderna del segle XXI com ens volen fer veure.

CGT Banca Barcelona / CGT Barcelona


Informació a BTV


www.btvnoticies.cat