CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Unificar les lluites cap a la vaga general

Dimecres, 21 gener, 2015

Los diferents sindicats i col·lectius socials que actualment integrem el Bloc Combatiu i de Classe, manifestem que:

- Les organitzacions sindicals han d'estar només al servei dels/les treballadors/es (en actiu, aturats/des, precaris/es, estudiants, jubilats/des…), dels seus interessos com classe social i actuant al marge de favors econòmics i d'ingerències polítiques alienes al món del treball. El seu àmbit de lluita i lloc natural d'acció està en el plànol econòmic, en els talls, enfrontant-se a la precarietat, l'atur, la pèrdua de drets laborals, oposant-se a l'empitjorament de les condicions de vida dels/les treballadors/es.

- Entenent que les persones no som meres productores-consumidores, hem de solidaritzar-nos i confluir en les lluites amb els moviments socials que defensin tot allò que ens és necessari i comú com classe: sanitat, educació, serveis socials, protecció del medi ambient, dret a l'habitatge, a l'avortament lliure i gratuït… i construir així un corrent de suport mutu en la contestació social.

- Els serveis públics i socials no són una donació caritativa sinó el fruit de l'obtingut a conseqüència de les lluites dels/les treballadors/es que ens van precedir. Són conquestes de la classe obrera a les quals no podem renunciar. Hem de preservar i enfortir aquests drets i reclamar la nostra participació en la seva gestió com treballadors/es i usuaris/es.

- Defensem el concepte de sindicat com eina de lluita col·lectiva imprescindible contra el capitalisme. Denunciem i ens oposem a l'actuació i el paper del sindicalisme oficial, i a la falsa representació que s'atorguen de tots els/les treballadors/es. La seva pròpia trajectòria, actuacions i comportaments parlen per si mateixos. El descrèdit del sindicalisme, la baixa sindicació dels/les treballadors/es i la pèrdua de la consciència de classe és el seu únic assoliment en més de tres dècades, entre altres motius a causa del seu insultant nivell de corrupció i clientelisme.

- És necessari recuperar els valors i l'orgull de pertànyer a la classe obrera. Som majoria. Sense nosaltres res és possible. Hem de construir i reforçar totes les eines encaminades al repartiment equitatiu de la riquesa entre totes les persones, exigir respecte i drets, i organitzar-nos per a oposar-nos a les agressions laborals i socials que està portant a terme la classe empresarial i política al uníson per a augmentar i defensar els seus beneficis i privilegis, a costa dels nostres sacrificis i del futur de les següents generacions.

- La classe treballadora sofreix desnonaments mentre és obligada a finançar obres faraòniques, útils només per a omplir les butxaques de polítics, empresaris i banquers; allà on els interessa destrueixen el teixit productiu i l'ocupació, i ens encaminen cap a una crisi no només econòmica, sinó energètica i de recursos.

- Reivindiquem la vaga general com la major eina de lluita en mans dels treballadors. Afirmem la seva efectivitat i vigència, així com la necessitat d'articular-la fora dels vells paràmetres de la fàbrica o el taller. Vaga general de la producció sí, però també de consum i social, de 48 hores o les que siguin necessàries. No volem una altra aturada general de 24 hores de cara a la galeria que contribueixi a provocar més frustració i desmobilització entre els/les treballadors/es.

- Treballarem conjuntament per a intentar construir una vaga real des de baix, amb els/les treballadors/es, al costat dels moviments socials. Volem comptar amb tots aquells que vulguin construir-la al marge del sindicalisme oficial.

- Promourem una vaga general al marge de pretextos com la presentació dels pressupostos de l'estat o els calendaris electorals, per a evitar ingerències de partits polítics. Aquests sempre poden secundar i donar suport a la vaga, però no utilitzar-la per als seus propis interessos.

- Els abusos que sofrim dia a dia en els llocs de treball, la precarietat, l'atur, les reformes laborals, la pèrdua de poder adquisitiu i l'empitjorament de les condicions de vida, al costat de l'actitud cada vegada més despòtica i prepotent de la patronal, constitueixen per si soles raons sobrades no per a una vaga, sinó per a unes quantes.

- L'actual nivell de repressió per part de l'estat cap als moviments socials i sindicals no és més que la seva resposta natural en defensa dels privilegis de les classes socials a les quals representa: polítics/ques, banquers/es, empresaris/es…

- Rebutgem qualsevol llei de vaga, perquè el seu únic objectiu real és eliminar de facto aquest dret, o com poc controlar-lo i criminalitzar-lo per a anul·lar la capacitat d'impacte d'una resposta obrera als seus atacs econòmics i polítics contra els/les treballadors/es.

- Defensem els piquets, el boicot i qualsevol mecanisme que utilitzin els/les treballadors/es per a defensar els seus legítims interessos.

- Denunciem el fals discurs del dret al treball quan només s'utilitza i abandera si existeix una convocatòria de vaga, convertint-se en paper mullat dit dret la resta del temps. Dret al treball sí, però digne, per a tots/es, i tots els dies. Prou de manipulacions que fomenten l'esquirolatge, la por i la divisió entre la classe treballadora.

- Convidem públicament a sumar-se a aquesta iniciativa de lluita a totes aquelles organitzacions sindicals i moviments socials que comparteixin els objectius bàsics enumerats en aquest manifest. Conscients que tots som necessaris i podem aportar en aquest procés de contestació social i de construcció d'una vaga general real.

Ens mobilitzem per dignitat, perquè s'està demostrant que la lluita és l'únic camí. Visca la lluita de la classe obrera! Prou de repressió! Cap a la Vaga general!

ALTERNATIVA SINDICAL DE TREBALLADORS (AST)
BALADRE
CONFEDERACIÓ GENERAL DEL TREBALL (CGT)
CONFEDERACIÓ NACIONAL DEL TREBALL (CNT)
COMISSIONS DE BASE (CO.BAS)
COORDINADORA SINDICAL DE CLASSE (CSC)
INTERSINDICAL ARAGÓ (IA)
SINDICAT ASSEMBLEARI DE SANITAT (SAS)
SOLIDARITAT OBRERA (SO)

>>> Des de les Marxes de la Dignitat s'ha acordat convocar vaga general el 22 d'octubre de 2015.

Des de les Marxes de la Dignitat, s'han convocat les següents mobilitzacions que desencadenaran en la VAGA GENERAL DEL 22 D'OCTUBRE.

- El 21 de Març nova manifestació unitària a Madrid.

- El 1r de Maig les Marxes convocaran unitàriament les Manifestacions en aquells llocs on sigui possible, amb flexibilitat, i atenent als pactes que es produeixin en les plataformes territorials.

- Les Marxes convocaran una VAGA GENERAL laboral, social i de consum el 22 d'Octubre de 2015.

Attached documents