CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Unió de Pagesos acomiada treballadora militant de CGT estant de baixa per malaltia

Dissabte, 8 agost, 2015

UNIÓ DE PAGESOS ACOMIADA TREBALLADORA MILITANT DE CGT ESTANT DE BAIXA PER MALALTIA

El passat 27 de juliol Agroxarxa-Unió de Pagesos va acomiadar per burofax, sense previ avís, a una treballadora que estava de baixa per malaltia comuna des de feia 7 dies, era la seva 1ª baixa després de la seva maternitat l'any 2012.

El burofax venia acompanyat per la quitança i una nota molt curiosa que dèia: “la causa està fonamentada en la disminució de rendiment del treball i la qualitat que darrerament venim observant, pel que fa al compliment de les seves obligacions en el lloc de treball, així com el comportament i actitud que està tenint en els últim temps (…) no obstant (…) l’empresa reconeix la seva improcedència”.

És obvi que l'immediat reconeixement de la improcedència demostra que és un acomiadament sense cap justificació i només per voluntat de la direcció. S’ha fet fora a una treballadora que estava de baixa per malaltia comuna com a conseqüència d’un sobreesforç per finalitzar una campanya de treball esgotadora per poder tramitar totes les subvencions dels pagesos (pressionada per la direcció per treballar molt més de 40 hores setmanals). Després d’aquest sobreesforç continuat durant mesos, se li diu que no rendeix en el treball i que té una mala actitud i comportament. A algú a qui s'obliga a fer hores extra, se li pot dir que té un baix rendiment? ...i Què és una mala actitud envers la seva feina a l’empresa? S’han buscat subterfugis per acomiadar-la per la seva militància sindical?

La companya acomiadada era membre del comitè de la vaga que CGT-Agroxarxa va convocar a 2014 per oposar-se a l'ERO temporal que Agroxarxa planatejava aquell any i ha donat suport i acompanyat als delegats de CGT-Agroxarxa pels centres de treball a fer xerrades sindicals.

La manifestació reflectida en el burofax d’acomiadament, no deixa dubtes sobre la seva subjectivitat. Les referències a “l’actitud” i al “comportament” semblen més pròpies d’altres temps, quan des de la “superioritat” es dictava la moral i l’ètica, es dictava als ciutadans i treballadors com havien de comportar-se, quina actitud havien de tenir, si no volien ser represaliats.

Té sentit fer un ERO temporal per capitalitzar l’empresa, per posteriorment acomiadar improcedentment un representant legal dels treballadors i una treballadora de baixa, gastant importants sumes de diners, amb una gran pèrdua de capital monetari i capital humà ?

Unió de Pagesos hauria d’assumir la responsabilitat de les males gestions fetes els últims anys per part de la direcció d’Agroxarxa i prendre les decisions corresponents. No s'entén que des de U.P. es critiquin les polítiques neoliberals que baixen el preu dels productes agraris, que s’esgrimeixin arguments de justícia social i transparència. I que al mateix temps s’oblidin de tots aquests principis, a l'hora de gestionar les condicions laborals dels treballadors d’Agroxarxa.

SECCIÓ SINDICAL CGT-AGROXARXA

Més informació:

- TWITTER CGT AGROXARXA

- TWITTER CGT LLEIDA

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció