CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Unió de Pagesos fa fora una treballadora embarassada

Dilluns, 13 juliol, 2009

Directa Terres de Ponent (Setmanari Directa núm. 146)

Una treballadora de l'empresa Agroxarxa del sindicat agrari Unió de Pagesos (UP) ha estat acomiadada amb una indemnització de vint dies per any treballat i està embarassada. Així ho han denunciat alguns treballadors de l'empresa i membres del sindicat CGT Ponent a aquest setmanari.

La treballadora tenia nou anys d'antiguitat i, recentment, havia estat traslladada. L'empresa ha adduït raons objectives de "baixa de facturació", però els sindicalistes afirmen que aquestes causes "no han estat demostrades ni documentades" i que, a més, han convertit en estable un contracte d'un treballador que tenia exactament el mateix perfil i titulació que l'acomiadada. "intenten treure gent ue fa anys que hi treballa i contracten personal amb un sou més baix i pitjors condicions laborals", denuncien. Es tracta de la segona persona acomiadada a la demarcació de Lleida.

També han explicat a la Directa que el conflicte laboral a Agroxarxa es va iniciar l'any 2007, quan l'empresa va decidir dividir la plantilla per empreses i demarcacions, tot "imposant una normativa interna decretada i unilateral sense l'acord dels representants legals". Amb aquest nou model de funcionament, la Unió de Pagesos hauria deixat de reconèixer i aplicar diverses millores i drets consolidats. "Algunes demandes interposades per treballadors han acabat amb severes sentències contra l'empresa".

Agroxarxa SL és la principal empresa de la UP i està "especialitzada en serveis agraris": corredoria d'assegurances, gestió comptable i fiscal, gestió d'expropiacions, serveis jurídics, servei de contractació, etc.

Article publicat al núm. 146 del Setmanari Directa.


Denuncien l'acomiadament indiscriminat d'una treballadora embarassada d'Agroxarxa

El comitè d'empresa d'Agroxarxa, la principal empresa del grup Unió de Pagesos, ha denunciat públicament l'acomiadament indiscriminat d'una treballadora embarassada de l'oficina de Mollerussa.

Segons han explicat els representants dels treballadors a través d'un comunicat, "després de més de tres anys de conflicte laboral pendent de resoldre amb els treballadors, l'empresa ha començat a adoptar com
a "mecanisme de gestió dels recursos humans" l’acomiadament indiscriminat, que no respecta ni les treballadores embarassades".

"Tant a ulls de la immensa majoria de la nostra societat, com des del punt de vista jurídic, aquest acomiadament és una "barbaritat legal", totalment impròpia d’una empresa pertanyent al grup del sindicat Unió de Pagesos, recentment guardonat per la seva gran "sensibilitat social" envers la immigració", han afegit.

Agroxarxa ha fet efectiu l’acomiadament de la treballadora embarassada de l’oficina de Mollerussa, amb nou anys d’antiguitat a l’empresa i amb un expedient impecable, fet que no ha comptat per a la direcció d’Agroxarxa, i ha estat acomiadada estant embarassada amb una indemnització de 20 dies de sou per any treballat, sota una suposada justificació de raons "objectives".

El comitè manifesta que desconeix quines són aquestes raons, tot i que la llei preveu que es comuniqui als representants de la plantilla, tal com aquests han exigit. "Aquestes "raons objectives" permeten segons Agroxarxa, prescindir de la treballadora embarassada per una presumpta baixada en el volum de feina, que mai ha estat justificada ni demostrada com és preceptiu".

De la mateixa manera, han afirmat que "una entitat sindical dedicada, entre moltes altres activitats socials, a l’assessorament sociolaboral de col·lectius desfavorits com la immigració, hauria de predicar amb l’exemple sota el risc de caure en la demagògia i la hipocresia política. No oblidem que UP és un sindicat agrari amb mots anys d’història i protagonista de grans avenços socials a la societat rural catalana".

Extret de Bondia.cat