CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Unipost i Jausas anuncien un ERO per a tota la plantilla! CGT lluitarà contra aquest nou atropellament

Dimarts, 17 octubre, 2017

Un ERO d'extinció dels contractes de tota la plantilla d'Unipost, i que quantifiquen en unes 2.200 treballadores i treballadors, afecta a tots els centres de treball.

Tan lamentable com a través d'una nota de premsa i per email (així com ho sentiu, en lloc de ser-li comunicat a les seccions en la primera reunió que se celebrés) el dimecres 11 d'octubre de 2017 hem rebut comunicació oficial de l'Administració Concursal -Jausas Legal i Tributari SLP- del registre en el Jutjat nº 7 del Mercantil de Barcelona de que Unipost va presentar la sol·licitud d'expedient d'acomiadament col·lectiu -tenia 7 dies per presentar-ho després de comunicar-ho també per email a les seccions sindicals el passat 4 d'octubre de 2017- d'un ERO d'extinció dels contractes de tota la plantilla d'Unipost, i que quantifiquen en uns 2.200 treballadors/es, afectant a tots els centres de treball.

Ja coneixíem que l'11 d'octubre de 2017 Unipost anava a presentar la sol·licitud d'expedient d'acomiadament col·lectiu, doncs havia d'adjuntar a la documentació l'acta de constitució de la taula negociadora que es va aixecar després de reunir-se aquell mateix dia les seccions sindicals a Madrid -es negociarà per seccions sindicals amb una taula de 13 membres, 5 d'UGT, 4 de CGT, 3 de CCOO i 1 d'USO-.

El que es desconeixia era l'abast de la mesura, i ara que es coneix no podem deixar de qualificar-la d'una altra manera que no sigui com un nou atropellament a la plantilla d'Unipost, i que torna a posar de manifest que la lamentable gestió del Sr. Raventós i de la Direcció de RRHH ha acabat per posar en joc els llocs de treball de gairebé 2.500 empleades directes i uns altres quants indirectes.

La comunicació fa referència també a una possible continuïtat de l'activitat d'Unipost a través d'una venda a una altra empresa o a un fons d'inversió. De fet, la pròpia Administradora Concursal assegura que en aquest mateix moment “existeixen diverses ofertes d'operadors interessats en l'adquisició de l'empresa”, i amb això s'intentarien salvar gran part dels llocs de treball quedant fora del ERO i sent contractats/subrogats per aquests tercers.

CGT avisa: no anem a permetre que l'empresa, l'administració concursal i el tercer en joc faci i desfaci al seu antull, per la qual cosa des d'aquest mateix instant exigim que si existeix una possible venda d'Unipost (de manera pública i transparent) es compleixin les 2 següents premisses per les quals anem a lluitar:

La família Raventós haurà de vendre l'empresa a cost 0€, la nova empresa només haurà d'assumir el deute (i a l'espera de l'emissió de l'informe concursal que dicti sobre les possibles responsabilitats sobre el concurs d'Unipost del Sr. Raventós). No podem permetre que una persona que ha portat a la ruïna a 2.500 famílies damunt especuli amb la possibilitat de treure l'últim benefici.

La nova empresa haurà de subrogar a tota la plantilla i de tots els centres de treball (excepte a la Direcció culpable de la situació actual), i en les mateixes condicions laborables actuals respectant escrupolosament tots els drets dels treballadors/es.

És hora que la plantilla d'Unipost agafi el toro per les banyes. Hem de mantenir-nos unides i pressionar durant els propers 30 dies mobilitzant a la plantilla perquè no ens vegem en 2 escenaris indesitjables:

2.500 acomiadaments, o 1.000 acomiadaments i 1.500 en una altra empresa perdent drets.

NO a l'ERO d'Unipost!

CGT-Unipost
http://www.cgtbarcelona.org/cgtunipost/
https://twitter.com/CGTUNIPOST
https://www.facebook.com/pages/Cgt-Unipost-Estatal/389179474597557

11-3.jpg

12.jpg

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció