CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Unipost i Jausas anuncien un ERO per a tota la plantilla! CGT lluitarà contra aquest nou atropellament

Dimarts, 17 octubre, 2017
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

Un ERO d'extinció dels contractes de tota la plantilla d'Unipost, i que quantifiquen en unes 2.200 treballadores i treballadors, afecta a tots els centres de treball.

Tan lamentable com a través d'una nota de premsa i per email (així com ho sentiu, en lloc de ser-li comunicat a les seccions en la primera reunió que se celebrés) el dimecres 11 d'octubre de 2017 hem rebut comunicació oficial de l'Administració Concursal -Jausas Legal i Tributari SLP- del registre en el Jutjat nº 7 del Mercantil de Barcelona de que Unipost va presentar la sol·licitud d'expedient d'acomiadament col·lectiu -tenia 7 dies per presentar-ho després de comunicar-ho també per email a les seccions sindicals el passat 4 d'octubre de 2017- d'un ERO d'extinció dels contractes de tota la plantilla d'Unipost, i que quantifiquen en uns 2.200 treballadors/es, afectant a tots els centres de treball.

Ja coneixíem que l'11 d'octubre de 2017 Unipost anava a presentar la sol·licitud d'expedient d'acomiadament col·lectiu, doncs havia d'adjuntar a la documentació l'acta de constitució de la taula negociadora que es va aixecar després de reunir-se aquell mateix dia les seccions sindicals a Madrid -es negociarà per seccions sindicals amb una taula de 13 membres, 5 d'UGT, 4 de CGT, 3 de CCOO i 1 d'USO-.

El que es desconeixia era l'abast de la mesura, i ara que es coneix no podem deixar de qualificar-la d'una altra manera que no sigui com un nou atropellament a la plantilla d'Unipost, i que torna a posar de manifest que la lamentable gestió del Sr. Raventós i de la Direcció de RRHH ha acabat per posar en joc els llocs de treball de gairebé 2.500 empleades directes i uns altres quants indirectes.

La comunicació fa referència també a una possible continuïtat de l'activitat d'Unipost a través d'una venda a una altra empresa o a un fons d'inversió. De fet, la pròpia Administradora Concursal assegura que en aquest mateix moment “existeixen diverses ofertes d'operadors interessats en l'adquisició de l'empresa”, i amb això s'intentarien salvar gran part dels llocs de treball quedant fora del ERO i sent contractats/subrogats per aquests tercers.

CGT avisa: no anem a permetre que l'empresa, l'administració concursal i el tercer en joc faci i desfaci al seu antull, per la qual cosa des d'aquest mateix instant exigim que si existeix una possible venda d'Unipost (de manera pública i transparent) es compleixin les 2 següents premisses per les quals anem a lluitar:

La família Raventós haurà de vendre l'empresa a cost 0€, la nova empresa només haurà d'assumir el deute (i a l'espera de l'emissió de l'informe concursal que dicti sobre les possibles responsabilitats sobre el concurs d'Unipost del Sr. Raventós). No podem permetre que una persona que ha portat a la ruïna a 2.500 famílies damunt especuli amb la possibilitat de treure l'últim benefici.

La nova empresa haurà de subrogar a tota la plantilla i de tots els centres de treball (excepte a la Direcció culpable de la situació actual), i en les mateixes condicions laborables actuals respectant escrupolosament tots els drets dels treballadors/es.

És hora que la plantilla d'Unipost agafi el toro per les banyes. Hem de mantenir-nos unides i pressionar durant els propers 30 dies mobilitzant a la plantilla perquè no ens vegem en 2 escenaris indesitjables:

2.500 acomiadaments, o 1.000 acomiadaments i 1.500 en una altra empresa perdent drets.

NO a l'ERO d'Unipost!

CGT-Unipost
http://www.cgtbarcelona.org/cgtunipost/
https://twitter.com/CGTUNIPOST
https://www.facebook.com/pages/Cgt-Unipost-Estatal/389179474597557

11-3.jpg

12.jpg

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció