CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

UNIPOST: UGT i USO “retarden una setmana la signatura de l’acord”

Dimecres, 19 febrer, 2014

UNIPOST: UGT I USO "retarden una setmana la signatura de l'acord"

A continuació passem a comentar l'esdevingut en la reunió del Comitè Intercentres del 17 de febrer i que es pot resumir en tres paraules: " PRESA DE PÈL".

Comença la reunió i UGT expressa que necessita més temps per consultar als treballadors, davant el que USO es queda sorpresa perquè UGT no li havia comunicat aquest canvi d'última hora, serà perquè en el dia d'avui suposem que la idea d'USO era signar sí o sí, com ja havia expressat als treballadors en l'assemblea que van efectuar a Manresa la setmana passada.

CGT també es queda sorpresa perquè el que havia expressat UGT era que ho consultaria amb els seus delegats/des i amb la majoria dels i les treballadores, i que la decisió per ratificar el preacord la donarien avui en aquesta reunió .

A CGT li ha estranyat la manera de consultar els treballadores de la UGT, el d'USO ja ho esperàvem, ja que en uns llocs sí que ha fet assemblees (si se li pot dir assemblees a vendre un acord que farà que molts treballadors/es guanyin per sota del salari mínim, amb mentides, poques respostes als dubtes dels i les treballadores, i els mateixos arguments que defensa la mateixa empresa) i votacions, mentre que en altres llocs no ho ha fet.

A més, per ventura UGT es creu el que pretén vendre'ns ? D'una banda diuen que cal signar perquè si no es pot entrar en concurs de creditors com a amenaça l'empresa, però d'altra tenien convocada una vaga en el cas de no haver cobrat la nòmina de gener, vaja, un sindicat, dues cares, i uns autèntics barruts.

Creiem que UGT ha menyspreat la resta de la plantilla d'Unipost, no ens creiem que hagi recapacitat i reconduït aquest tema, la impressió que ens dóna és que després de la seva consulta bananera, i en sortir per majoria el rebuig dels i les treballadores a la signatura d'aquest acord tant a Madrid com a la zona de Llevant, UGT, en un intent desesperat de buscar el suport per aquesta firma, ara ha decidit que consultarà a la resta de l'estat als treballadors que ignorava la setmana passada, intentant arrencar un SÍ .

No sabem que prometran a cada població. A Madrid van prometre que només s'aplicaria un mes d' ERTO fins signar acomiadaments al maig i una mínima quantitat d'acomiadaments ja que recolocaría a molta gent a les extintes franquícies dels pobles.

Des de CGT us demanem que mediteu les vostres votacions i si us permeten votar, dir que NO, perquè aquest acord no millora en res al que es va votar en l'últim referèndum de desembre de 2013 i que va sortir que NO, perquè entre altres coses hipoteca els nostres salaris a quatre anys vista sense tenir clar l'estalvi real que s'aconsegueix, perquè no ens ho volen dir, ni quins són els plans reals i les perspectives que té l'empresa per a aquests quatre anys, tot són previsions i més previsions, les mateixes que ens han portat fins al punt que ens trobem, i sobretot perquè els accionistes prefereixen seguir sagnant als i treballadors/es en lloc de posar els diners d'una vegada per totes.

L'empresa, com d'altra banda no era d'estranyar, o sí ja que li urgia molt signar un acord o ens quedava una setmana de vida, i ja ha plogut des d'això, ha donat el seu vistiplau a aquesta pròrroga i el termini d'aquesta votació és fins el divendres 21 de febrer ja que la propera reunió del Comitè Intercentres ha de ser el dilluns 24 a l'Hospitalet, en ella molt ens temem que vindran UGT i USO a ratificar l'acord després d'amenaçar als i treballadors/es amb les mentides que ni ells i elles mateixes es creuen.

CGT ha tornat a reiterar que la taula negociadora, que es correspon amb la constitució del Comitè Intercentres, està mal constituïda. D'arribar finalment a acord CGT l'impugnarà.

Us seguirem informant.

SI LLUITES POTS GUANYAR , SI NO LLUITES ESTÀS PERDUT .

CGT UNIPOST

CGT - Unipost - INFORMA : COMITÈ INTERCENTRES ( 17/02/14 )

Més informació:

- WEB CGT UNIPOST

- TWITTER CGT UNIPOST