CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Unitat contra el feixisme davant la vaga general

Dilluns, 27 setembre, 2010

Les retallades socials i la vaga general del 29 de setembre mereixen uns comentaris des del punt de vista de la lluita contra el racisme i el feixisme.


Unitat

Davant la crisi, les retallades socials i els intents de dividir-nos, segons el nostre país d’origen, color de pell, llengua o religió, les persones que vivim i treballem a Catalunya necessitem la unitat.

Hauríem d’aprendre de l’exemple de les lluites de la transició als anys 70. Llavors, es va aconseguir la unitat del moviment obrer, i de gran part de la societat catalana, a favor de la justícia social i contra el franquisme, sense importar si un acabava d’arribar d’Andalusia o era català des de feia deu generacions.

Avui, els altres catalans són d’Amèrica Llatina, del món àrab o de l’Àfrica, del sud de l’Àsia o de la Xina. Moltes d’aquestes regions han viscut importants lluites socials i no poques vagues de masses als últims anys; la presència en aquest país de persones que han viscut experiències tan diverses pot aportar molt als nostres esforços per la justícia social, i contra el feixisme, avui.

El sindicalisme i el moviment antifeixista ens necessitem mútuament

L’èxit d’una vaga, i especialment d’una vaga general, depèn de la unitat de la gent treballadora: per això, els que intenten dividir-nos segons el nostre origen són una amenaça per a la lluita obrera. Per aquest fet, el moviment sindical té un interès a sumar-se a la lluita contra el feixisme i el racisme.

Encara més important: cada vegada que els feixistes han pres el poder —amb les promeses populistes i mentides que fossin— la gent treballadora ha pagat el preu amb atacs al seu nivell de vida i la destrucció del moviment sindical. Per als sindicats, és per tant essencial evitar que l’extrema dreta torni a pujar.

D’altra banda, el moviment contra els nous feixistes —i al nostre país, de forma especial, contra Plataforma per Catalunya— necessita el moviment obrer.

La vaga del 29-S, com a jornada de lluita unitària sense importar les diferències d’origen, pot ajudar a marginar les idees racistes que s’estan estenent dins la societat catalana, promogudes tant pels grups feixistes com per alguns polítics sense vergonya.

De la mateixa manera, la lluita de cada dia als llocs de feina pot contribuir a demostrar que, com diu el vell refrany, “la unitat fa la força”.

Per aquest motiu, i aprofitant la renovada activitat del conjunt del sindicalisme en aquest període, fem una crida especial perquè el moviment obrer se sumi a Unitat contra el feixisme: des de seccions sindicals i comitès d’empresa fins a federacions i sindicats sencers.

Unim-nos contra el feixisme!

Franquisme mai més!

No passaran!

Unitat contra el feixisme i el racisme: aturem Plataforma per Catalunya

Barcelona, 29 de setembre de 2010


La unitat fa la força:

Acte de presentació d’Unitat contra el feixisme

Dissabte 16 d’octubre, 18h,

Espai Jove de Gràcia (Metro Fontana)

Participa en aquest acte per la convivència en la diversitat. Plantem cara davant el creixement del racisme i de l’extrema dreta. Amb intervencions molt diverses d’activistes, gent de la cultura, i molt més.


Unitat contra el feixisme… és un nou moviment en construcció, impulsat per activistes, entitats i organitzacions socials de tota mena per combatre l’extrema dreta i l’augment del racisme.

Per a més informació i per signar la crida:

http://unitatcontraelfeixisme.org · http://www.facebook.com/unitatcontraelfeixisme · info@unitatcontraelfeixisme.org