CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Uns 1500 treballadors es manifesten contra els acomiadaments a Aigües de Barcelona

Dilluns, 22 febrer, 2010

jpg_IMAG1921.jpg

Uns 1500 treballadors del sector del cicle integral de l'aigua es van manifestar el dissabte 20 de febrer pel centre de Barcelona seguint la convocatòria realitzada pels sindicats CCOO, UGT, ATAB-USO i CGT, en protesta pels 203 treballadors que planteja acomiadar o prejubilar Aigües de Barcelona (Agbar) a través del que consideren un expedient de regulació encobert. A la manifestació també es va denunciar la congelació salarial que la patronal està imposant als treballadors del cicle integral de l'aigua. La marxa va sortir de la Plaça de Catalunya i va arribar a la plaça de Sant Jaume, on es va fer la lectura del manifest.

En el sector treballen més de 6.000 persones i els sindicats demanen la intermediació de la Generalitat de Catalunya perquè desaproven que Agbar, que té gairebé 1.000 treballadors, plantegi acomiadaments quan té beneficis, un fet que coincideix amb el canvi de propietat de la companyia i l'entrada de la multinacional francesa Suez.

L'empresa planteja els acomiadaments sense garantir el servei que presta als ciutadans, uns acomiadaments totalment injustificats en una companyia que té beneficis. En aquest sentit, cal destacar que el consell d'administració i els dotze membres de la cúpula directiva de la companyia es van repartir 3,9 Milions d'euros i 3,1 Milions d'euros respectivament de dividends extraordinaris. Des dels sindicats es considera un delicte social que amb aquests guanys, es vulgui acomiadar a gent o que els qui treballen tenen un salari que no arriba als mil euros. Per això demanen la intervenció de l'administració, i més concretament de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), a l'hora de resoldre aquest conflicte.

Fa tres mesos els representants dels treballadors i l'empresa van signar un pla de viabilitat en el qual es recollien prejubilacions voluntàries però en cap cas acomiadaments de treballadors. Fa tan sols una setmana l'empresa va comunicar as sindicats que 203 persones deixarien l'empresa, 69 persones per mitjà de l'acomiadament i 134 per mitjà de prejubilacions.

>>> Adjuntem fotografíes dels manifestants de CGT.