UNS 200 EMPLEATS DE MAHLE ES MANIFESTEN PER VILANOVA I LA GELTRU
DIARI DE VILANOVA
Divendres 27 Juliol 2007 - VILANOVA
UNS 200 EMPLEATS DE MAHLE ES MANIFESTEN PER LA CIUTAT
Prop de 200 treballadors de l’empresa Mahle es van manifestar divendres passat, mentre es feia el segon dia de vaga (el primer es va fer dimecres), pels carrers de la ciutat per demanar acords en el conveni col·lectiu. Els empleats, que van passar per la rambla Principal i van provocar un petit tall a la carretera C-31, portaven pancartes i cartells contra la direcció de la companyia multinacional i van cridar diferents eslògans, alguns d’ells per rebutjar la petició de l’empresa de treballar dissabtes i diumenges i a favor de l’augment de l’IPC. Com es recordarà, la negociació pel conveni col·lectiu es troba estancada. La direcció manté que s’ha d’incloure el quart i cinquè torn en els acords (treballar dissabtes i diumenges), mentre el comitè d’empresa, amb majoria de delegats de la Confederació General del Treball (CGT), s’hi oposa.
Joaquim Benadí, cap de personal de la planta de Mahle a Vilanova i la Geltrú, ha insistit en demanar als representants sindicals que reflexionin sobre el que està passant. La direcció recorda que si s’aconsegueix una possible comanda de 600.000 pistons, a partir d’ara i fins al desembre de l’any que ve, s’incrementarà la feina en un 10% i, per tant, serian necessaris el quart i cinquè torn. Tot i així, es mostra oberta a negociar diferents alternatives a l’hora d’incorporar empleats que hagin de treballar els dissabtes o els diumenges.
Alfredo Sadaba, delegat de la CGT, ha manifestat, per la seva banda, que les coses continuen igual, tot i que esperem tornar a negociar amb l’empresa.
L’Ajuntament s’ofereix
Iolanda Sánchez, primera tinent d’alcalde de l’Ajuntament, acompanyada per Josep-Tomàs Álvaro, segon tinent d’alcalde, i Míriam Espinàs, regidora d’Educació i Treball, es van reunir divendres al migdia, un cop acabada la manifestació, amb els representants del comitè d’empresa de Mahle. Segons va explicar Iolanda Sánchez, la principal font del conflicte és en relació a la flexibilitat horària i sobre l’augment de l’IPC. Els sindicalistes van demanar al consistori la seva col·laboració i l’Administració local es va oferir a fer de mitjancera.
Un dels punts del conveni que ja estaria acordat, segons fonts de la companyia vilanovina, seria l’acceptació d’incloure poder cobrar el cent per cent d’una baixa de 60 dies.