CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Uns 500 treballadors de Renfe es concentren a l’estació de Sants com a pas previ a la vaga del 28 de maig

Dijous, 27 maig, 2010

jpg_a8222ca72e221c7255095c75b8ee488d.jpg

Uns 500 delegats/des i afiliats/des de CGT i CCOO de Renfe Operadora es van manifestar el dimecres 26 de maig des de les 12 fins les 13.15 h. a l'estació de Barcelona Sants, dirigint-se després al Casinet d'Hostrafancs per tal de realitzar una assemblea.
Es tractava d'un pas previ a la Vaga de 24 hores del divendres 28 de maig a RENFE Operadora.

S'ha realitzat una manifestació en el vestíbul de l'estació de Barcelona Sants que ha durat 1.45 h. A la mateixa han assistit els Secretaris Generals estatals de RENFE tant de CGT, Juan Manuel Muñoz Póliz, com de CCOO Juan Carlos Càceres. L'acte ha estat el preàmbul de la vaga de 24 hores convocada per al divendres 28 de Maig d'àmbit estatal a Renfe Operadora pels sindicats CGT i CCOO.

Aquesta concentració i la vaga són la continuació de la campanya que va iniciar CGT i a la qual s'ha sumat CCOO en contra del pacte del Desenvolupament Professional al que han arribat entre RENFE Operadora, UGT i el Sindicat de Maquinistes (SEMAF).

A CGT també ens ha sorprès les declaracions a la premsa de la Direcció de Renfe quan afirmen “ eliminaran les hores extraordinàries que es realitzen en la companyia ferroviària, que suposen un cost anual d'uns 16,9 milions d'euros, en virtut del nou sistema retributiu que començarà a aplicar el pròxim 1 de juliol”, ens ha sorprès perquè, CGT ho hem hagut de denunciar fins i tot en inspecció de treball que es feien mes de 2.000.000 d'hores extres entre Renfe i Adif, a pesar dels ERO d'ambdues empreses des de l'any 1994, el que ha suposat la pèrdua de 5.000 llocs de treball i la no creació de nova ocupació.

Des de CGT ens alegrem de que per fi s'acabi amb les hores extres i ens alegrarem mes si això suposa la creació d'ocupació estable. Des de CGT seguirem treballant perquè s'eliminin dels acords tots aquells aspectes que vagin en contra dels nostres plantejaments, que es basen en: generació d'ocupació pròpia de qualitat i a bastament per a cobrir les necessitats d'explotació del servei públic, conciliació de la vida familiar i laboral, garantia del descens de l'accidentalitat laboral, superació dels nivells proposats en seguretat ferroviària, promoció professional basada en principis d'igualtat, mèrit i capacitat, processos de selecció públics i transparents i d'una justícia retributiva tant dintre de cada grup professional com entre els mateixos.

SFF-CGT Barcelona