CGT Ensenyament crida a la vaga del 24 d’octubre i a un pla de lluita que doni continuïtat a les mobilitzacions

CGT Ensenyament crida a la vaga del 24 d’octubre i a un pla de lluita que doni continuïtat a les mobilitzacions contra la LOMCE, l’aplicació de la LEC, les retallades i els pressupostos del 2014

 

La vaga del 24 d’octubre i la marxa a Madrid del 9 de novembre

La Plataforma Estatal en defensa de la Escuela Pública (CEAPA, CCOO, STEs, UGT, CGT, SE, FMRP…) ha plantejat un calendari de mobilitzacions contra la LOMCE i les retallades a l’ensenyament públic consistent en: una consulta ciutadana sobre les retallades i el projecte de llei del PP, una vaga general del sector educatiu pel 24 d’octubre i una marxa a Madrid el 9 de novembre. Cal tenir en compte que aquestes són les dates en les quals està previst el tràmit parlamentari de la LOMCE en el Congreso de los Diputados.

Des de CGT Ensenyament hem d’aclarir que la metodologia i les formes de plantejar aquest calendari no són del nostre grat. Com sempre, haguéssim desitjat un procés molt més participatiu i des de la base. No obstant, la dimensió de les agressions a les quals està sotmès l’ensenyament públic (des de l’escola bressol a la universitat) ens obliga a donar respostes i a treballar per tal que siguin contundents i continuades.

La vaga a Ses Illes

La vaga a les Illes Balears n’és un exemple molt concret. La solidaritat i el suport econòmic que han rebut des d’altres territoris són una mostra de la consideració que aquesta lluita va tenir entre els i les docents i altres sectors de la societat. El compromís de bona part de la societat balear i, més concretament, de les associacions de mares i pares van donar encara més força a una lluita que el Govern Balear va tractar de titllar d’elitista i corporativa.

La proposta i l’acció no és nova; ja es va intentar en cursos anteriors a Madrid o Catalunya amb sort desigual. En aquest cas, el moviment de base i assembleari va arribar a uns nivells de conscienciació, dignitat i massivitat que ha fet possible una resposta contundent i continuada. Fora bona la reflexió autocrítica d’algunes organitzacions sindicals!

 

Propostes de CGT Ensenyament arran la vaga del 24 d’octubre

- Consensuar un pla de lluita més ampli, que no es lligui únicament a la LOMCE (tot i reconèixer la seva importància), també a les retallades i als pressupostos generals de l’Estat i de la Generalitat per a l’any vinent, així com a les concrecions de la LEC (decret de plantilles).

- Impulsar els mecanismes assemblearis i de base (assemblees de centres, de zones, coordinadora de zones, assemblees de facultats, assemblees generals…) que donin força a la vaga i discuteixin i plantegin dinàmiques de mobilització i de continuïtat

- Treballar per a la màxima unitat sindical possible i amb el major compromís i suport d’altres sectors del món educatiu i de la ciutadania.

 

Per què cal anar més enllà del tràmit parlamentari de la LOMCE?

Perquè, tot i la gravetat i perill d’aquest projecte de contareforma educativa, el dia a dia ens confirma que les retallades continuen i això suposa més degradació d’un servei públic de primera necessitat (més alumnes amb menys docents, disminució de les depeses i de les beques, minva del personal de suport…) més precarització laboral i econòmica de bona part del professorat i del personal de suport i d’administració i serveis, pitjors condicions laborals en general, jerarquització de la gestió i del personal…

Perquè els projectes de pressupostos generals de l’Estat i de la Generalitat suposaran una nova queixalada per a la despesa social i, com a conseqüència, per a l’educació pública i per a l’economia dels i de les treballadores de l’educació (de fet, ja coneixem l’avançament que els i les treballadores públiques de Catalunya no cobrarem una de les pagues addicionals)

CGT Ensenyament encoratgem al professorat i al personal de suport i d’administració i serveis de l’ensenyament públic català a fer seves la vaga del 24 d’octubre i la marxa a Madrid del 9 de novembre. Però, de manera activa, amb assemblees en els seus llocs de treball, en les seves zones o facultats… amb extensió de la problemàtica i de la lluita a d’altres sectors públics, als barris i localitats…

CGT Ensenyament també cridem a discutir i acordar la continuïtat de les mobilitzacions, amb un pla de lluita concret, per continuar oposant-nos als plans actuals i futurs de les administracions. I, especialment, contra els pressupostos de la Generalitat per a l’any 2014.

 

Federació d’Ensenyament CGT Catalunya

Esta entrada fue publicada en Uncategorized. Guarda el enlace permanente.