CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Urgent: Massacre i Revolució a Líbia

Dimecres, 23 febrer, 2011

Crida a la solidaritat

Urgent: Massacre i Revolució a Líbia

Les notícies que arriben des de Líbia són impactants. El règim de Gaddafi està perpetrant una cruenta massacre sobre la revolta de masses. Els mercenaris reclutats pel règim de Gaddafi, (els equivalents als baltajia del règim de Mubarak) al costat de l'exèrcit regular i les forces de seguretat, obren foc sobre el poble libi desarmat, o en alguns casos, armat només amb armes de foc molt lleugeres. Les forces repressives del règim no només fan servir armes de foc, sinó també artilleria, tancs, avions i helicòpters de combat. Del punt de vista militar, això no pot ser considerat una guerra. Per cert, aquesta és una massacre conduïda pel règim de Gaddafi sota la supervisió de les potències imperialistes d'Europa i Estats Units, que com sempre, només es preocupen pel petroli i els diners, només pels guanys, no pels drets humans o si més no les vides humanes.

Els governs europeus i nord-americà, estan guardant un vergonyós silenci, que diu molt més que qualsevol possible declaració. En el fons, ells estan donant suport als assassins, la dictadura, contra la revolta de masses com van fer a Tunísia ia Egipte, per després canviar de bàndol quan el triomf de la revolució es torni inevitable. I no hi ha cap secret en això. Es tracta només de tot el petroli i els diners que han de romandre en mans dels dictadors, i no dels pobles. I com va passar abans a Bahrain, Tunísia i Egipte, la majoria de les armes anti-disturbi i les seves municions utilitzades per les forces del règim per assassinar i reprimir als pobles, provenen de companyies europees o nord-americanes. Dues nits enrere, el fill del dictador libi va amenaçar a les masses i ahir els seus assassins i mercenaris van passar de l'amenaça a l'acció. La dictadura de Gaddafi a Líbia és un exemple perfecte d'un règim totalitari, com aquella societat opressiva descrita per George Orwell en la seva novel "1984". Ara el "Gran Germà" ha lliurat una veritable guerra contra el seu propi poble, o per ser més precisos, dirigint una sagnant massacre contra els libis en rebel·lió. Una vegada més, estan apel.lant al "fantasma" dels fonamentalistes. Aquesta no és una baralla entre els fonamentalistes i el règim, la lluita s'està lliurant entre les masses i la dictadura.

Aquesta és simplement una escandalosa manipulació de la realitat, un intent desvergonyit de justificar no només la repressió del règim, sinó també els seus brutals crims, quan la veritat, és que res, absolutament res pot justificar els crims del règim de Gaddafi, com l'ús de tancs i avions de combat contra les masses desarmades, contra els nens i les seves mares.

Nosaltres, els anarquistes i llibertaris no hem de desestimar la possibilitat que alguna força repressiva (islàmica o qualsevol altra) pugui fer seva la revolució. Però davant d'això no preferim una força repressiva no religiosa a una religiosa. Optem per la veritable llibertat de les masses, per una societat auto-gestionada i organitzada lliure i voluntàriament des de baix cap a dalt. Amb vista a aquest escenari, veiem que l'única resposta apropiada és l'acció directa popular desenvolupada per les masses, i no per qualsevol altre tipus de repressió brutal exercida per una dictadura salvatge.

Aquí es troben algunes notícies i comentaris des del blog d'un camarada anarquista libi (només en àrab). El link del blog és: http://saoudsalem.maktoobblog.com|http://saoudsalem.maktoobblog.com

- Centenars de persones assassinades a Líbia - Gaddafi, el carnisser, amagat en la seva fortalesa.

- Testimonis presencials del fet han reportat que una real massacre té lloc a la ciutat de Benghazi, a l'est de Líbia, on desenes de persones van morir i centenars han resultat ferides. I els hospitals de la ciutat són col.lapsats amb persones ferides. Un advocat i activista declari a Al-Jazira que el nombre de persones assassinades per les força de seguretat en Benghazi pot augmentar a 200 i entre 800 i 900 ferits (escrit el 20 de febrer).

- Gaddafi va bombardejar als libis ... i els libis estan avançant cap a Trípoli.

- Bengasi, la segona ciutat líbia més important després de la capital Trípoli, on la primera espurna de la revolta de febrer va tenir lloc, està patint un genocidi (escrit el 20 de febrer).

- La família governant (és a dir, la família Gaddafi) a Líbia perd els nervis i els diu "matons" als manifestants.

- Sembla que l'abús de poder per part del règim i les seves massacres contra els manifestants li ha sortit per la culata, tant és així que fins i tot molts membres de les Forces Armades i la policia s'han negat a disparar sobre els manifestants i s'han unit a ells, forçant al règim de Gaddafi a reclutar mercenaris de països pobres d'Àfrica. (Escrit el 21 de febrer).

Mazen Kamalmaz (http://www.ahewar.org/m.asp?i=1385|http://www.ahewar.org/m.asp?i=1385)
Anarquista sirià.


Traduït de la versió castellana publicada a anarkismo.net|http://www.anarkismo.net/article/18862

[ Castellano|http://www.anarkismo.net/article/18862 ] [ Dansk|http://www.anarkismo.net/article/18860 ] [ Deutsch|http://www.anarkismo.net/article/18863 ] [ English|http://www.anarkismo.net/article/18840 ] [ Français|http://www.anarkismo.net/article/18845 ] [ Ελληνικά|http://www.anarkismo.net/article/18865 ] [ Italiano|http://www.anarkismo.net/article/18857 ]

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció