CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Uribana: No serem còmplices de la massacre (Veneçuela)

Diumenge, 24 febrer, 2013

L'acció va ser justificada argumentant que el "Estat reprendrà el control de les presons" i mitjançant una sèrie de polítiques que ha vingut implementant el president Chavez i el seu gabinet de treball. El seu objectiu era ocupar per assalt els espais i aniquilar qualsevol vestigi d'articulació social al marge de l'assistencialisme de l'Administració penitenciària. Aquesta política anomenada "Humanització penitenciària", no és més que un projecte de simple maquillatge dels centres de tortura i humiliació carcerària per intentar dissimular el grotesc negoci realitzat al voltant dels presos. Al govern bolivarià els presos són, també, una simple mercaderia. La majoria, lar presons estan poblades de persones provinents dels sectors populars, (1) el que demostra la demagògia i hipocresia d'un Estat que s'ha vanagloriat d'afavorir als pobres.

Aquesta crisi penitenciària és una conseqüència directa de la presència de la Guàrdia Nacional Bolivariana (GNB) en la custòdia dels penals. Aquests fan tirar enrere a les visites familiars i sotmeten a la població reclusa a les més denigrants condicions de subsistència. La situació degradant de les presons és el brou de cultiu ideal per dur a terme els milionaris negocis de la GNB, del funcionariat corrupte i altres òrgans repressors del poder com les policies. Organitzacions de Drets Humans com proveeixi assenyalen que són constants les vagues, autoflagelaciones, autosecuestro de visitants, motins i segrestos de funcionaris, "... com a resposta a les deplorables condicions de reclusió, al retard processal i en rebuig a la presència de la Guàrdia Nacional. "(2)

Som conscients que la degradació moral i física que pateixen els presos dins de les presons incideix directament en la situació de violència i inseguretat que travessem. Degradació que es reflecteix no només en els alts índexs d'amuntegament presents en la majoria dels penals, sinó també, en la manca de serveis bàsics, com aigua potable, menjar sa i / o electricitat i en les decadents estructures en les quals han de romandre . En resum, sota aquestes condicions, i amb l'incessant i eminent procés general de deshumanització, la presó va preparant als i les privad i totes de llibertat per a ser delinqüents al servei ia les ordres dels principals cossos policials del país, camí que prenen diversos presos per "sobreviure" a la violència en els penals, convertint-se així en peons al servei del terrorisme d'Estat.

Denunciem la campanya de anihilament físic i moral implementada pel Ministeri d'Afers Penitenciaris i la Guàrdia Nacional Bolivariana contra la població reclusa i alertem dels possibles plans estatals futurs contra altres presons.

Volem expressar la nostra més sincera mostra de solidaritat amb els familiars de tots els presos, amb els milers de presos que no són pranes, amb les mares i dones empresonades així com amb la població de LBGT dels penals ja que aquests últims sabem també han suportar les vexacions associades a la societat patriarcal que avui patim.

Així mateix, ens pronunciem contra la falsa matriu d'opinió creada pels mitjans opositors i oficialistes que "tots els presos són pranes" quan la crua realitat és que existeixen, segons l'Observatori Veneçolà de Presons (OVP) més de 48.000 persones privades de seva llibertat, moltes d'elles en espera de ser procesad @ si amuntegades en les pitjors condicions en un nombre cada vegada més reduïts de planters, doncs l'amuntegament a les presons arriba a un 175% (OVP).

Fem una crida als moviments socials antagònics i els grups llibertaris i autònoms a què es solidaritzin amb les persones privades de la seva llibertat i els seus familiars.

Tota mort i tortura a la presó és un crim d'Estat. Segons el OVP, per al 2012 el nombre de morts i ferits a les presons és de 591 i 1132 respectivament, així, el silenci és complicitat.

Contra la política d'extermini del Govern Bolivarià en els Centres de Reclusió. Contra el silenci còmplice dels politiquers de la MUD. Contra el reformisme de l'anomenada "Humanització penitenciària". Perquè l'únic que es pot fer amb les presons és abolir.

Xarxa Anarquista de Veneçuela

(1) L'Informe de proveeixi (2011) sobre "Drets de les persones privades de llibertat" assenyala que "un 68% es situa en els estrats IV i V, pertanyents a sectors en pobresa relativa i pobresa extrema o crítica".

(2) proveeixi: Informe del 2011 sobre "Drets de les persones privades de llibertat".

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció