CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Vaga a Cacaolat el 10 i 11 d’octubre contra els acomiadaments

Dijous, 11 octubre, 2012

CACAOLAT EN VAGA

El comitè d'empresa de Cacaolat ha convocat vaga els dies 10 i 11 d'Octubre. L'empresa té un projecte d'empresa ocult als treballadors. Una vegada segregada Utebo de Cacaolat i fer un expedient de regulació d'ocupació que va afectar a 48 treballadors de la planta de Utebo i tancada la delegació a Tarragona amb la seva consegüent pèrdua de llocs de treball.

Divendres passat 28 de setembre al final d'una reunió entre empresa i comitè en la qual el tema del dia és la negociació del nou conveni, en la qual se'ns donarà la informació llargament exigida i no donada sobre la situació econòmica de l'empresa des de l'adjudicació, no es donen dades importants com la massa salarial, la qual el comitè considera que pot ser que hagi augmentat donades les altes incorporacions fora de conveni, se'ns comunica que a partir del dia 1 d'Octubre es rescindiran 24 o 23 contractes indefinits per causes objectives i al gener déu dirà. El dilluns dia 1 es van fer efectius 14. En els pròxims dies 10 mes.

S'està pressionant a companys majors de 60 anys perquè renunciïn als seus drets adquirits en conveni i acceptin un acomiadament per objectius. I així omplir el contingent de 28 acomiadaments que són els màxims que es poden fer sense tenir l'obligació de negociar amb el comitè.

Dels 14 acomiadaments del dia 1, el personal afectat és molt diferent, hi ha persones joves però també hi ha alguns companys que tenen 58 anys, hi ha persones que duen en l'empresa un període de 5 i altres que tenen 42 anys d'antiguitat. El Comitè mancant altra informació considera que el criteri és a dit.

El Comitè creu que s'està tractant amb molt poc respecte als treballadors de CACAOLAT, que som els que hem realitzat l'esforç de treballar en condicions duríssimes durant el període en el que sofrim l'espoli de la família Ruiz Mateos, durant l'etapa concursal i després de la compra en l'adaptació als canvis que s'han anat produint, amb l'esperança sempre que la nova societat ens donaria un futur millor.

Ara la nova Direcció (COBEGA I DAMM) actua, altra vegada, en contra del que va manifestar davant del jutge sobre el manteniment dels llocs de treball. Després de l'adjudicació l'empresa quedava lliure de qualsevol càrrega econòmica. El comitè entén que tal acció roí i contundent ha de tenir una reacció per part dels treballadors igual de contundent.

El comitè d'empresa de Cacaolat

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció