CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Vaga a Establiments Viena de Montmeló els dies 12, 13, 14, 17 i 18 de juny per l’acomiadament de 3 treballadors coincidint amb GP Moto 2015

Dimecres, 10 juny, 2015

EL VIENA DE MONTMELÓ VA A LA VAGA, COINCIDINT AMB LA MOTO GP 2015

Per la immediata reincorporació dels companys, acomiadats per reivindicar drets laborals

El proper cap de setmana, dies del Gran Premi de MotoGP 2015, s'inicia una vaga en l'establiment Viena de Montmeló, per la reincorporació dels nostres companys Didac, José Ramón i Antonio, i pel suport a les reivindicacions que ells porten endavant, reivindicacions a les quals l'empresa no va donar resposta sinó que fins i tot va procedir a l'acomiadament de qui legítimament reclamen millores laborals col·lectives.

Els companys estan reclamant el següent:

- Reestructuració de nivells: en el sistema de 6 nivells que té el conveni col·lectiu, que es passin a nivell 4 a companyes i companys que per antiguitat i mèrit ja haurien d'haver canviat del nivell 6.

- Increment prima norma ("paella de beneficis"): que el fons comú diari a repartir entre treballadors i treballadores, d'un ridícul 1%, passi al 10%, una mica raonable tenint en compte els beneficis astronòmics que obté l'empresa.

- Canviar el dia de paga: del 3 de cada mes, a l'últim dia laborable del mes, per afrontar les obligacions econòmiques familiars de treballadors i treballadores amb normalitat. En alguna ocasió, amb un cap de setmana llarg pel mig, es va arribar a cobrar un dia 7.

- Mobilitat estratègica: l'empresa intenta desestructurar els grups de treballadors i treballadores amb afinitat de grup, consolidada encara més en la lluita pels seus legítims drets laborals. Ho fa per una banda acomiadant als companys més actius, i d'altra aplicant la "mobilitat estratègica", repartint la resta entre diferents establiments.

- Retorn de les antigues taules salarials: quan la intenció era unificar diferents taules salarials, l'empresa va aprofitar l'oportunitat per unificar a la baixa, obtenint com a resultat més beneficis a costa dels treballadors i augmentat els graus d'explotació.

Com sempre, les empreses manifesten que fomenten "el treball en equip", però així que aquests equips adquireixen consciència i reclamen els seus legítims drets laborals, llavors és un altre cantar. Els nostres companys i companyes han conformat la secció sindical i han portat endavant una lluita de reclamacions en un sector amb un empresariat acostumat a l'explotació laboral, a obtenir beneficis extraordinaris a costa fonamentalment dels treballadors i treballadores, amb horaris fluctuants i al límit de la legalitat.

L'empresa afirma al seu web que per oferir un bon servei cal que "el nostre personal es trobi a gust treballant a Viena". Doncs no ho estan aconseguint, perquè la conciliació de la vida laboral i familiar ha arribat a extrems d'exigència per als treballadors i treballadores del Viena, perquè no es pot estar "a gust" quan s'estan trepitjant els nostres drets i es fa oïdes sordes a els nostres legítims reclams, i sobretot i en primer lloc, no es pot estar a gust quan la resposta de l'empresa als reclams és la repressió antisindical, acomiadant als companys que plantegen una legítima lluita reivindicativa.

La lluita dels companys i companyes del Viena Montmeló és un exemple del camí a seguir, perquè el seu reclam de millores laborals s'hauria d'estendre a la resta d'establiments Viena, perquè l'explotació és la mateixa, i la resposta a aquesta explotació és la solidaritat, el millor arma que tenim com a classe treballadora per defensar els nostres drets.

A la prepotència empresarial del Viena, responem amb una vaga que coincideix amb la celebració a Montmeló de la MotoGP 2015, esdeveniment internacional amb gran afluència de públic, els dies 12, 13 i 14 de juny.

Anem a la vaga per la readmissió immediata dels nostres companys Didac, José Ramón i Antonio, acomiadats per lluitar!

Anem a la vaga pel reconeixement de les nostres legítimes reivindicacions i els nostres drets laborals!

¡Salut als que lluiten!

CGT VALLÈS ORIENTAL
Secció Sindical CGT VIENA MONTMELÓ

Mollet del Vallès, 8 juny 2015

CGT Vallés Oriental
http://www.cgtbarcelona.org/cgtvallesoriental/

Més informació:

- TWITTER CGT VIENA MONTMELÓ