CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Vaga a Ferrovial Serveis Ferroviaris del 26 de febrer al 5 de març per un conveni just

Dissabte, 25 febrer, 2017

VAGA DE LA PLANTILLA DE SERVEIS FERROVIARIS A BORD DELS TRENS (catering, tripulació, logística i aprovisionament...) DES DEL 26 DE FEBRER FINS AL 5 DE MARÇ A NIVELL ESTATAL.

CONCENTRACIÓ A BARCELONA SANTS ESTACIÓ, DILLUNS 27 DE FEBRER
A LES 10´30 HORES DEL MATÍ.

Els congressistes de Mobile World Congress que vinguin o marxin amb tren es veuran afectats tant en la restauració dels trens com en els serveis a bord. RENFE va posar 16.000 places més de bitllets a la venda.

Després d'un any de negociacions entre Ferrovial i els treballadors de serveis ferroviaris (hostesses a bord dels trens, magatzems, oficines, acompanyament de serveis nocturns, etc) CGT, al costat de la resta de sindicats, ha convocat vaga ininterrompuda des del dia 26 de febrer al dia 5 de març.

Des que Ferrovial va optar al servei de catering, tripulació, logística i aprovisionament de trens d'AVE i Llarga Distància, licitat per l'empresa pública Renfe, oferint realitzar el servei rebaixant el muntant econòmic de forma molt substancial (entre un 21 i un 25%), van decidir que hauria de ser la plantilla de treballadors els qui pagarien aquesta rebaixa, amb una reducció de sou durant dos anys, acomiadaments, sancions, pressions, augments de càrrega de treball, i interpretacions esbiaixades i a conveniència de la trasnacional del conveni, que recentment ha expirat.

Per a la signatura d'un nou conveni, Ferrovial ha posat com a condició noves pèrdues de poder adquisitiu per a tota la plantilla, més flexibilitat de les jornades laborals, pèrdua de drets reconeguts en l'anterior, etc. A més, davant la pressió de les treballadores i treballadors per a l'obertura de negociacions, l'empresa ha respost amb la presentació d'un nou expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO).

El total de la plantilla en tot l'Estat és d'uns 1.800 treballadors i treballadores i pretenen aplicar l'ERTO a 452 treballadores. A Barcelona la plantilla és d'uns 500 treballadors i l'afectació del ERTO seria a 70.

La trajectòria de pressió exercida contra la plantilla de Ferrovial, i les noves condicions de retallades i augments de càrregues de treball, o més acomiadaments, com a condicionants per a la signatura d'un conveni restrictiu, amb l'excusa de la mala situació econòmica, per una licitació que amb prou feines li deixa beneficis, ha portat a tota la plantilla de forma unitària, a declarar una vaga ininterrompuda des del dia 26 de febrer, fins al dia 5 de març.

Durant aquests dies no hi haurà ningú treballant en el servei de cafeteria ni bar mòbil, en la logística d'aprovisionament de trens AVE i Llarga Distància, oficines, acompanyament de trens nocturns, etc., almenys fins que Ferrovial (que a part d'obtenir la licitació d'aquests serveis, obté grans beneficis de les recaptacions de les cafeteries dels trens i dels bars mòbils a bord, declarant multimilionaris beneficis a nivell mundial ) s'assegui a negociar unes condicions laborals dignes per a la plantilla dels serveis a bord.

Des de CGT entenem que en la següent licitació amb diners públics, han de prevaler per sobre de rebaixes econòmiques, que traslladen als treballadors, una gestió ètica de les relacions laborals certificades i unes condicions laborals dignes de la plantilla, de l'empresa que opti a aquesta licitació amb diners públics de l'empresa Grup Renfe.

CGT Ferrovial Serveis Ferroviaris

ferrovial.jpg

c5ltbvaxeaahjn3.jpg

Attached documents

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció