CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Vaga a l’empresa de busos Avanza Baix el 12,15,17,19 i 24 de desembre

Divendres, 9 desembre, 2022

Des del Comitè d'Empresa d'Avanza Baix (empresa adjudicatària des de fa un any, d'un contracte per a la gestió del transport públic en els municipis del Barcelonès Sud i el Baix Llobregat per part de la AMB). Volem denunciar la greu i precària situació en què es troba aquest servei públic de transport de viatgers.

Durant aquest any llarg, concretament des de finals de 2021 quan va entrar en vigor el contracte amb Avanza Baix, tant usuaris com treballadors, hem sofert la precarietat i la falta d'inversió en forma de retallades en el manteniment de la flota. Aquestsofriment s'ha traslladat als propis viatgers i s'ha notat també en les instal·lacions d'Avanza Baix i la precarietat en el propi centre de treball, taller, oficines i un llarg etcetera.

Aquesta plantilla que està amb un conveni obert i sense cap millora des de l'any 2019 (3 anys amb el sou congelat) i a la qual se li ha ofert per a aquest any 2022 la vergonyosa oferta d'increment salarial d'un 1,5%, quan tots sabem com ha pujat l'IPC els dos últims anys . La plantilla ha dit ja n'hi ha prou.

Ja n'hi ha prou que sigui el treballador/a qui assumeixi sempre la nul·la capacitat de gestió de la AMB, la teòrica encarregada de gestionar els recursos que rep de tots els contribuents en forma d'impost metropolità, i que realment és incapaç de revertir-ho en un transport públic de qualitat que millori el dia a dia dels usuaris i dels/les treballadors/es de les empreses a les quals licita contractes milionaris per la seva gestió.

Des d'aquest Comitè d'Empresa volem informar que s'ha decidit començar les mobilitzacions en forma de vaga ja que no ens deixen alternativa malgrat haver-ho intentant repetides vegades i durant molt de temps per la via del diàleg.

La Vaga està prevista per als dies 12, 15 i 19 de desembre de 2022, de 2.00 a 5.00 hores,
de 6.00 a 9.00 hores i de 16.00 a 19.00 hores, per als dies 17 i 24 de desembre de 2022,
de 2.00 a 5.00 hores, de 10.00 a 13.00 hores i de 19.00 a 22.00 hores, i, per a la resta
horaris vigents a l’empresa, la vaga es realitzarà durant les 3 últimes hores de la jornada
laboral, i que afecta tota la plantilla de l’empresa.

Finalitzem expressant la nostra confiança en la compressió i la solidaritat dels usuaris/es amb aquest grup de treballadors/es que ha fet fins avui l'impossible i passant moltes coses per alt perquè el servei diari d'autobusos no els afectés en el seu dia a dia, però tot té un límit.

La pilota està a la teulada d'Avanza Baix i AMB.
Comitè d'empresa d'Avanza Baix