CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Vaga a l’empresa Vidrala de Castellar del Vallès

Dilluns, 29 juliol, 2019

vidrala_cgt.jpg

Des del dimarts estan en vaga els treballadors de l'empresa de fabricació d'ampolles de vidre en la qual treballen uns 300 treballadors entre fixos i eventuals i uns 60 més en subcontractes. L'empresa té 3 fàbriques a Espanya, 2 a Portugal i 1 a Anglaterra, Irlanda, Itàlia i Bèlgica.

La plantilla de Castellar Vidre (Vidrala) davant la postura prepotent i autoritària durant la negociació del conveni col·lectiu, s'ha vist obligada a adoptar mesures de pressió contra l'empresa a causa de l'actitud que aquesta imposa en la taula de negociació.

Els sindicats de la taula negociadora manifesten que ha arribat el moment de recuperar les condicions socials i salarials (tal com va reconèixer el Tribunal Laboral de Catalunya) que ens van ser imposades en l'anterior conveni, amb una baixada salarial directa del 6% i fins a l'11% en variables, congelació salarial durant sis anys de vigència, aplicació d'una triple escala salarial, increment de jornada, etc.

La situació econòmica del Grup Vidrala en l'actualitat (primer semestre del 2029) amb unes vendes de 514 milions d'Euros amb un EBITDA de 130´8 milions d'Euros i uns beneficis nets de 66´3 milions d'Euros i l'última proposta presentada per la Direcció; la part social es veu abocada a realitzar mesures de pressió amb aturades productives en defensa dels drets de les treballadores i treballadors de la planta.


Secció Sindical de CGT a Vidrala

vidrala_cgt.jpg