CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Vaga a les universitats públiques catalanes el 29 de febrer

Dilluns, 20 febrer, 2012

El proper 29 de febrer, CGT, UGT, CCOO i CSC han presentat el preavís de vaga, convocant el Personal Docent i Investigador (PDI) de les 7 universitats públiques catalanes. El motiu de la vaga és expressar el rebuig a les retallades que afecten a les universitats públiques. Aquestes retallades degradaran les condicions de treball, afectaran a l'ocupació i posaran en qüestió la qualitat de l'ensenyament públic.

Les retallades pressupostàries imposades pel Govern de la Generalitat a les universitats (d’un 16% el 2011, més un 2% addicional el 2012), sobre la base dels incompliments dels compromisos pressupostaris de governs anteriors, estan al darrera dels plans de no renovació de contractes i d’acomiadaments de personal docent i investigador que s’estan elaborant a les universitats. Ara mateix, es comptabilitzen en més de 1.000 els PDI que podrien ser acomiadats o no renovats en el conjunt de les 7 universitats públiques catalanes.

Sorprenentment, però, per al Personal d'Administració i Serveis (PAS) ni CCOO ni UGT s'han afegit a la convocatòria presentada per la Intersindical-CSC, CGT i CAU.

Des del SEPC també han convocat a la vaga als i les estudiants.

La Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP), que agrupa professors, estudiants i membres del PAS de les universitats de Catalunya, considera que davant d'aquest ferotge i salvatge atac a la universitat pública cal realitzar una vaga general d'universitats que s'emmarca en un període de mobilització i lluita constant per denunciar el desmantellament que està vivint la universitat pública.

La PUDUP exigeix la paralització de les mesures encaminades a retallar el futur dels centres d'educació superior i considera que l'única solució és obrir immediatament un procés democràtic i participatiu de reflexió i anàlisi sobre el rumb de la universitat i avançar cap a la construcció d'una universitat vertaderament pública.

Segons alerta la PUDUP, aquest 2012 ha començat amb noves informacions de centenars d'acomiadaments de professors i treballadors del PAS, retallades de sous i precarització de les condicions laborals de milers de professors i membres del PAS de les diverses universitats catalanes. A tot això, cal afegir-hi l'amenaça d'augmentar les taxes universitàries per sobre dels valors del darrer any (més del 15% de mitjana), fet que sumat a la massificació de les aules, la supressió d'oferta acadèmica i a la important manca de materials educatius, suposa, adverteix la plataforma, que els estudiants paguen, i pagaran, més per rebre una educació de menys qualitat.

A banda, denuncia que de tots aquests atacs hi ha algunes persones que en treuen beneficis privats, com són les empreses que veuen com augmenta el seu poder i la seva influència a les universitats per via del Consell Social, les Fundacions, les Spin-Off i altres entitats que es lucren de les universitats públiques.

Comunicat:

La PUDUP convoca vaga universitària pel dimecres 29 de febrer
en defensa de la universitat pública

El 2012 s’ha iniciat amb més acomiadaments a les universitats, amb més precarització de les condicions laborals, amb l’amenaça d’augmentar més les taxes universitàries, i la qualitat de l’educació superior minva per efecte de les retallades extremes.

Per tal de respondre a aquest atac a la universitat pública, la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP) convoca vaga general a les universitats de Catalunya pel dimecres 29 de febrer.

Les retallades que la conselleria d’Economia i Coneixement, dirigida pel senyor Andreu Mas-Colell, està imposant al conjunt de les universitats de Catalunya no s’aturen. Aquest 2012 ha començat amb noves informacions de centenars d’acomiadaments (alguns directes i d’altres encoberts per via de la no renovació de contractes) de professors i treballadors del PAS, retallades de sous i precarització de les condicions laborals de milers de professors i membres del PAS de les diverses universitats catalanes.

A tot això, cal afegir-hi l’amenaça d’augmentar les taxes universitàries per sobre dels valors del darrer any (més del 15%, de mitjana), fet que sumat a la massificació de les aules, la supressió d’oferta acadèmica i a la important manca de materials educatius, suposa que els estudiants paguen, i pagaran, més per rebre una educació de menys qualitat