CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Vaga a les universitats públiques catalanes el 29 de febrer

Dilluns, 20 febrer, 2012
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

El proper 29 de febrer, CGT, UGT, CCOO i CSC han presentat el preavís de vaga, convocant el Personal Docent i Investigador (PDI) de les 7 universitats públiques catalanes. El motiu de la vaga és expressar el rebuig a les retallades que afecten a les universitats públiques. Aquestes retallades degradaran les condicions de treball, afectaran a l'ocupació i posaran en qüestió la qualitat de l'ensenyament públic.

Les retallades pressupostàries imposades pel Govern de la Generalitat a les universitats (d’un 16% el 2011, més un 2% addicional el 2012), sobre la base dels incompliments dels compromisos pressupostaris de governs anteriors, estan al darrera dels plans de no renovació de contractes i d’acomiadaments de personal docent i investigador que s’estan elaborant a les universitats. Ara mateix, es comptabilitzen en més de 1.000 els PDI que podrien ser acomiadats o no renovats en el conjunt de les 7 universitats públiques catalanes.

Sorprenentment, però, per al Personal d'Administració i Serveis (PAS) ni CCOO ni UGT s'han afegit a la convocatòria presentada per la Intersindical-CSC, CGT i CAU.

Des del SEPC també han convocat a la vaga als i les estudiants.

La Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP), que agrupa professors, estudiants i membres del PAS de les universitats de Catalunya, considera que davant d'aquest ferotge i salvatge atac a la universitat pública cal realitzar una vaga general d'universitats que s'emmarca en un període de mobilització i lluita constant per denunciar el desmantellament que està vivint la universitat pública.

La PUDUP exigeix la paralització de les mesures encaminades a retallar el futur dels centres d'educació superior i considera que l'única solució és obrir immediatament un procés democràtic i participatiu de reflexió i anàlisi sobre el rumb de la universitat i avançar cap a la construcció d'una universitat vertaderament pública.

Segons alerta la PUDUP, aquest 2012 ha començat amb noves informacions de centenars d'acomiadaments de professors i treballadors del PAS, retallades de sous i precarització de les condicions laborals de milers de professors i membres del PAS de les diverses universitats catalanes. A tot això, cal afegir-hi l'amenaça d'augmentar les taxes universitàries per sobre dels valors del darrer any (més del 15% de mitjana), fet que sumat a la massificació de les aules, la supressió d'oferta acadèmica i a la important manca de materials educatius, suposa, adverteix la plataforma, que els estudiants paguen, i pagaran, més per rebre una educació de menys qualitat.

A banda, denuncia que de tots aquests atacs hi ha algunes persones que en treuen beneficis privats, com són les empreses que veuen com augmenta el seu poder i la seva influència a les universitats per via del Consell Social, les Fundacions, les Spin-Off i altres entitats que es lucren de les universitats públiques.

Comunicat:

La PUDUP convoca vaga universitària pel dimecres 29 de febrer
en defensa de la universitat pública

El 2012 s’ha iniciat amb més acomiadaments a les universitats, amb més precarització de les condicions laborals, amb l’amenaça d’augmentar més les taxes universitàries, i la qualitat de l’educació superior minva per efecte de les retallades extremes.

Per tal de respondre a aquest atac a la universitat pública, la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP) convoca vaga general a les universitats de Catalunya pel dimecres 29 de febrer.

Les retallades que la conselleria d’Economia i Coneixement, dirigida pel senyor Andreu Mas-Colell, està imposant al conjunt de les universitats de Catalunya no s’aturen. Aquest 2012 ha començat amb noves informacions de centenars d’acomiadaments (alguns directes i d’altres encoberts per via de la no renovació de contractes) de professors i treballadors del PAS, retallades de sous i precarització de les condicions laborals de milers de professors i membres del PAS de les diverses universitats catalanes.

A tot això, cal afegir-hi l’amenaça d’augmentar les taxes universitàries per sobre dels valors del darrer any (més del 15%, de mitjana), fet que sumat a la massificació de les aules, la supressió d’oferta acadèmica i a la important manca de materials educatius, suposa que els estudiants paguen, i pagaran, més per rebre una educació de menys qualitat

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció