CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Vaga a l’escola bressol municipal “Mon Petit” d’Abrera

Dijous, 15 maig, 2008

El dijous 15 de maig, les professores i les educadores infantils de l’escola bressol Mon Petit d’Abrera fan vaga. Els motius d’aquesta convocatòria els expliquen elles mateixes en el següent escrit:

“El passat dilluns 5 de maig vam tenir la primera reunió de negociació amb l’empresa i l’Ajuntament. En aquesta reunió vam acordar que posposàvem la vaga del passat dijous a canvi d’una proposta econòmica durant aquella setmana.

Després d’haver donat la nostra proposta econòmica, que no és altra que la promesa que ens van fer els Regidors d’Ensenyament de l’Ajuntament al setembre de 2006, que és de 1.500 € bruts/anuals per a les auxiliar i de 2.000 € bruts/anuals per a les tutores, no vam rebre cap proposta econòmica durant aquella setmana.

El dimarts 13 de maig, a la segona reunió de conciliació, l’empresa va realitzar la seva proposta econòmica, que va ser de l’IPC + 1% el 2008 i 2009. És a dir, una proposta real de només l’1% ja què l’IPC és un dret que totes tenim per conveni.

Com és lògic, l’assemblea de treballadores no va acceptar aquesta proposta perquè considerem insuficient respecte a la promesa realitzada en el seu moment. És per això, que continuem endavant amb la nostra convocatòria de vaga les següents convocatòries:

DIJOUS 15 MAIG a les 9’00h MARXA des de l’escola Bressol fins l’Ajuntament, acompanyats dels vostres fills.

DIVENDRES 16’MAIG a les 18’30h CONCENTRACIÓ a la Plaça de la Constitució (davant l’Ajuntament).

La empresa concessionària, “Iniciatives i programes”, a més de recollir beneficis, ha d’assumir la seva responsabilitat social i ha de comprometre’s a buscar un acord en el qual pagui a les seves treballadores el que dignament guanyen amb el seu treball diari.

L’Ajuntament d’Abrera ha de complir la seva funció d’organisme públic representatiu i ha d’adoptar les mesures necessàries per que s’arribi a un acord entre les parts, adoptant una posició més propera al professorat, que està sent menyspreat per la seva justa pretensió de buscar una educació de qualitat que passa, sens dubte, per exigir un salari digne per aquell que fa un treball més que digne

Federació Comarcal del Baix Llobregat CGT

Secretaria de Comunicació