CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Vaga a Telefònica el 24 de febrer, de 2 hores a nivell estatal i de jornada completa a Barcelona, contra l’empitjorament de les condicions laborals

Dijous, 20 febrer, 2014

Dilluns 24 de febrer, s'inaugura a Barcelona el Congrés Mundial de Mòbils, que és una de les majors fires del Sector de les telecomunicacions a nivell Mundial i que està patrocinat per Telefònica. A aquesta fira acudeixen milers de directius i multitud de mitjans de comunicació de totes les parts del globus i és per tant l'aparador en el qual Telefònica i altres Operadores mostren els seus productes i la seva cara més amable.

Aprofitant aquest esdeveniment, els sindicats AST, CGT, Cobas, En Construcció i ESK hem convocat una aturada de 2 hores a nivell estatal (que serà de jornada completa a Barcelona) per a denunciar davant l'opinió pública la deterioració creixent de les condicions laborals a Telefònica (l'última mostra ha estat la signatura de la tercera i definitiva fase de la nova Classificació Professional) i la progressiva precarització del treball en el sector de les telecomunicacions, al substituir l'ocupació fixa existent a Telefònica per ocupació cada vegada més precària en les múltiples contrates i subcontrates que fan el treball que abans era realitzat per treballadors i treballadores de la pròpia empresa.

CONSULTA SOBRE CLASSIFICACIÓ PROFESSIONAL

Per altra banda, els sindicats signants d'aquest escrit estem acabant de dissenyar un mètode per a fer una consulta entre tota la plantilla en la qual totes i totes puguem dir què ens sembla l'acord de Classificació Professional arribat entre l'empresa, UGT i CCOO. La seva forma d'actuar no ens ha permès fer-lo abans de la signatura –aquests sindicats es neguen a fer la consulta en els Comitès on tenen majoria– perquè la negociació ha estat tan ràpida que entre la proposta definitiva en la taula de classificació i la signatura en la de negociació solament ha passat una setmana, temps clarament insuficient per a organitzar-la. I com creiem que és un dret que cada treballador i treballadora doni la seva opinió sobre el que li sembla l'acord que acaben de signar us animem a participar en aquesta consulta.

VAGA EL 24 DE FEBRER!

Recordeu, dilluns que ve, dia 24 de febrer, aturada de 2 hores (últimes dels torns partits, matí i nit, primeres del torn de tarda) coincidint amb la inaguració del Congrés Mundial de Mòbils per a dir-li a Telefònica que estem unides:

1. Contra la pèrdua de drets i les agressions de l'empresa als treballadors i treballadores i els seus representants.

2. Per la creació d'ocupació a TESAU.

3. Contra el model actual de Negociació Permanent, a esquenes de la plantilla i que conculca la negociació col·lectiva.

Sindicat Federal de Telefònica de la CGT

http://cgt-sft.org/?p=5230