CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Vaga a Telepizza Reus el 27 de juliol per exigir el pagament del salari mínim interprofessional i acabar amb la precarietat

Dilluns, 22 juliol, 2019

img-20190719-wa0003.jpg

Hem convocat vaga a Telepizza Reus el dissabte 27 de juliol, de 13h a 24h, per exigir el pagament del salari mínim interprofessional i acabar amb la precarietat, i fem una crida a donar suport al piquet informatiu que hi haurà davant l'empresa al Passeig Prim nº 7 de Reus.

«El secret està en la massa» va ser el lema durant molts anys de Telepizza, un lema que encara perdura en l'imaginari col·lectiu. No obstant això, el secret del seu èxit és l'escassa massa salarial dels seus empleats. Tan lleugera és aquesta massa que des de gener, després de l'entrada en vigor del decret del Govern espanyol, és inferior al salari mínim interprofessional.

L'empresa no compleix amb el pagament del salari mínim interprofessional establert pel govern central en el reial decret 1463/2018 de 21 de desembre i es dedica a maniobrar de tal manera que no s’ha realitzat l’increment legal corresponent a la pujada del salari mínim interprofessional.

Els salaris a Telepizza són la meitat del que es cobra al sector de l'hostaleria. El Conveni Col·lectiu d'Elaboradors de Productes Cuinats per a la seva Venda a domicili que s'aplica als treballadors de Telepizza deixa per sota del salari mínim a bona part de les categories laborals: conductors, oficials de magatzem, auxiliar de botiga, ajudant cuiner, oficial mecànic, oficial administratiu… L'hora base es paga a 3,97 a un auxiliar administratiu i 4,05 a un conductor o auxiliar de botiga, sous base clarament per sota del salari mínim.

L'empresa nega que pagui per sota del salari mínim perquè considera que determinats complements han d'entendre's com a salari mínim, ja que segons ella juntament amb el salari base s'arriba al salari mínim, però nosaltres entenem que els complements no formen part del salari mínim i s'han de comptabilitzar a part.

Que Telepizza no millori les condicions econòmiques existents, ni apliqui millores en les condiciones laborals i socials dels treballadors i treballadores de l'empresa, provoca que el poder adquisitiu dels treballadors vagi disminuint, precaritzant cada vegada més a aquest col·lectiu de treballadors.

Telepizza només ha accedit a pujar 50 cèntims el que paga per hora treballada enfront dels 1,28 euros demanats pels sindicats, per això els treballadors i treballadores del centre de Telepizza de Reus hem convocat una jornada de vaga, seguint l'exemple recent dels nostres companys i companyes de Saragossa o Barcelona, per tal d'exigir l'increment del salari fins el que marca el SMI.

Per altra banda, la crònica falta de treballadors i treballadores, que genera sobrecàrregues de treball en determinats dies i franges horàries, és una altra de les greus situacions existents. Aquest fet a més genera que els treballadors haguem de fer el treball amb el risc d'accidents que això suposa.

També aprofitem la jornada de vaga per reclamar millores en les condicions laborals, especialment pel que fa a salut laboral i prevenció de riscos: algunes de les motocicletes que utilitzem per a realitzar els repartiments es troben en mal estat i les elevades temperatures en les quals treballem per falta d'aparells d'aire condicionat adequats estan totalment fora del que marca la legislació existent en matèria de salut laboral.

Tot això ha portat a que la situació s'hagi tornat insostenible i hagi creat un greu perjudici en l'economia dels treballadors i treballadores i en les nostres condicions laborals, sense que les diferents vagues convocades en alguns centres de treball de diverses ciutats i les diverses denúncies a Inspecció de Treball presentades pels sindicats hagin portat a l'empresa a donar solució a les reivindicacions de la plantilla.

Per tot això, reclamem:

- Que l'empresa apliqui de forma concisa i sense fórmules que es prestin a equívocs, allò disposat pel govern central en el reial decret 1463/2018 de 21 de desembre sobre la pujada del salari mínim interprofessional a 900 euros.

- Que l'empresa apliqui increments salarials importants als treballadors en forma de nous plusos o complements d'acord a la realitat econòmica actual.

- Que la empresa millori les condicions d'alguns dels vehicles que utilitzem per al repartiment i instal·li aparells d'aire condicionat eficaços per a treballar en les temperatures que marca la legislació.

- Que l'empresa contracti a més treballadors per a evitar les sobrecàrregues de feina que es produeixen en determinats dies i hores.

Secció Sindical CGT Telepizza Reus
Federació Comarcal CGT Baix Camp-Priorat

img-20190719-wa0003.jpg

Attached documents