CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Vaga a tot l’Estat de 46 hores a Renfe i Adif. Concentració a Sants-Estació (BCN) el 31 de Juliol

Dijous, 31 juliol, 2014

VAGA A TOT L´ESTAT DE 46 HORES A RENFE I EN ADIF

CONCENTRACIÓ AL VESTÍBUL DE SANTS-ESTACIO DIJOUS 31 DE JULIOL A LES 12 HORES DEL MIGDIA

La convocatòria de vaga de CGT a Renfe i ADIF és de 46 hores en ambdues empreses, incloent-hi la franja horària des de la 1 de la matinada del dia 31 fins a les 23 hores del dia 1

El 28 de juliol CGT i la resta de sindicats convocants de la vaga mantenir una reunió amb la ministra de Foment, tenia com a objectiu que desconvoquéssim les vagues plantejades pel 31 de juliol i 1 d'agost, sense assumir cap tipus de compromís en relació amb els motius que les provoquen, per tant va ser un fracàs. No entenem que a aquesta reunió també hi assistiren els sindicats no convocants de la vaga que es limiten a "donar el seu reconeixement" al Ministeri de Foment.

Els motius i posicionament de CGT per a aquesta convocatòria són:

· La seva oposició a la segregació de les empreses ferroviàries i a la licitació del corredor de Llevant per a les operadores privades.

· La manca d'oferta d'ocupació pública per cobrir els greus dèficits de plantilla.

· La supressió i eliminació de Bases de Manteniment d'Infraestructura.

· La mobilitat forçosa per al personal "excedent".

· Manca de solució per a les Terminals Mercaderies i per al Canal de Venda a ADIF.

· Manca de solucions per al personal de l'extinta FEVE quant a Habilitacions, a la plena integració i falta de garanties de futur de l'ocupació.

· Nou reglament de circulació que volen imposar, sense atendre cap de les al·legacions dels sindicats, pretenent minvar i "relaxar" dràsticament els requisits necessaris per garantir la seguretat en la circulació ferroviària.

Hem manifestat també el nostre rotund rebuig a les directrius del govern amb relació a les retallades que pretenen dur a terme en el ferrocarril i en les altres empreses públiques, eliminant l'antiguitat i altres complements, que retallarien els nostres salaris, a més de la congelació salarial directa que també pretenen.

La posició de la ministra segons ha informat en la reunió és que té capacitat és per dialogar, però no per solucionar aquests problemes ja que són "directrius del govern" o "imposicions de la Unió Europea", la qual cosa converteix la reunió en un "diàleg de sords ".

CGT ha deixat clar que seguirà endavant amb les mobilitzacions i que continuarà convocant accions més endavant perquè hi ha un futur incert per als treballadors, mentre que des del govern es donen passos que van deteriorant progressivament les condicions laborals dels ferroviaris i ferroviàries, així com el funcionament de les empreses públiques i del servei que presten a la societat.

ROBERTO CARRASCO. CGT-RENFE-ADIF. Tel. 620 261 478

JUAN CARLOS DE LA PINTA. CGT-RENFE-ADIF . Tel. 687 493 851

CARLOS NAVARRO. CGT-PREMSA BARCELONA.Tel. 649 83 94 90

Més informació:

- TWITTER CGT SFF

- WEB CGT SFF

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció