CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Vaga al Metro de Barcelona de dues hores per torn tots els dilluns a partir del 24 d’abril

Dimarts, 4 abril, 2017

Convoquen vaga a Metro dues hores per torn tots els dilluns a partir del 24 d’abril

Els treballadors afirmen que l'empresa es tanca en banda i no acompleix ni els acords que van possibilitar el juliol de l'any passat obrir negociacions sense amenaces de mobilitzacions

Els treballadors de Metro de Barcelona han aprovat en assemblea el 3 d'abril tornar a convocar vagues a partir de dilluns 24 d’abril. L’assemblea ha aprovat per 281 vots favorables la proposta del comitè. En contra hi han hagut 111 vots, 1 vot en blanc i un de nul, segons fonts del comitè d’empresa.

Si abans no canvia la situació, les aturades es repetiran de manera indefinida tots els dilluns. Es faran dues hores de vaga en cada torn.

La decisió de fer vaga es produeix, segons les fonts consultades perquè “en les darreres reunions l’empresa ha mostrat ostensiblement que no vol negociar”. En concret els treballadors parlen d’obstacles a l’acord pel que fa a les treballadores gestants. De fet entre les propostes de debat hi havia deixar de negociar fins que aquest punt no es resolgués, però es considera que amb la convocatòria de vaga ja es compleix aquest punt.

Fonts de CGT, sindicat majoritari al comitè d’empresa, han explicat que els acords als quals es va arribar entre empresa i sindicats el mes de juliol de 2016 “no es complien”. Posen un exemple: “es va decidir que les persones que treballaven un 75% de la jornada acabessin fent el 100% quan es produïssin jubilacions. Des de gener fins ara això només ha afectat a 8 persones”, afirmen. Igualment consideren els treballadors que la reacció dels directius de Metro arriba a extrems de gran gasiveria. Així, hi ha en marxa un contenciós per l’ampliació d’horaris laborals que suma 12 hores.

El juliol de 2016 es va arribar a un pacte entre comitè d’empresa i la direcció de Metro de Barcelona consistent a no realitzar vagues mentre es negociava. A canvi s’aconseguien algunes millores incloses en un document. És precisament respecte a la interpretació del document dels pactes que tampoc hi ha consens entre empresa i treballadors.

Com a teló de fons del malestar hi ha la demanda dels treballadors de saber els noms i les remuneracions de més de 300 treballadors que estan fora de conveni. Les dades no s’han donat a conèixer tot i les reclamacions judicials fetes durant mesos pels sindicats presents a Metro de Barcelona.

* Notícia extreta del Diari del Treball
http://diaritreball.cat/convoquen-vaga-metro-dues-hores-torn-tots-dilluns-partir-24-dabril/

>>> Més informació:
CGT Metro
http://www.cgtmetro.org/
https://twitter.com/CGTmetroBCN
https://www.facebook.com/Secci%C3%B3n-Sindical-CGT-Metro-312028882183659/

comuni_1.jpg

comuni_2.jpg