CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Vaga al sector del Telemàrqueting el 28 de novembre per un conveni digne

Dilluns, 21 novembre, 2016

DILLUNS 28 DE NOVEMBRE VAGA ESTATAL DE 24 HORES EN EL CONTAC CENTER

La CGT, present en la taula de negociació del conveni col·lectiu del Contact Center, abans Telemarqueting, i que afecta a més de 80.000 treballadors en tot l'estat espanyol, hem convocat Vaga de 24 hores per al dilluns 28 de novembre, igual que altres sindicats amb implantació en el sector.

Per a la CGT el principal motiu que ens han portat a aquesta nova convocatòria de vaga, continuïtat de les jornades d'aturades que s'han estat realitzant seguides majoritàriament per les plantilles, és que es porten 23 mesos de negociacions del conveni col·lectiu i els únics plantejaments empresarials són més retallades en drets i contenció salarial, en un sector en el qual la precarietat laboral i els drets socials ja estan sota mínims per als treballadors, però els beneficis empresarials no paren d'augmentar. La resta de sindicats presents en la taula de negociació del conveni també convoquen les 24 hores de vaga.

L'absolut bloqueig a les propostes de la part social en la negociació del VI Conveni de Contact Center per part de la patronal del sector (Associació de Contact Center Espanyola, pertanyent a la CEOE) i la pretensió d'una nova congelació salarial en 2015 i una raquítica pujada salarial del 0,7% durant els propers anys, formen part de les propostes patronals. CGT recorda que el Conveni de Contact Center està vigent en ultraactivitat, amb el sou congelat des de l'1 de gener de 2014. A més estem suportant, la il·legalitat de diverses clàusules del conveni col·lectiu que la patronal es nega a canviar.

Aquest sector està dominat per multinacionals i per empreses de serveis, i és un dels sectors amb pitjors salaris al mercat laboral, entre 600 i 800 Euros al mes per a jornades completes, i la inseguretat constant de permanència en el lloc de treball.

La CGT exigeix la subrogació dels llocs de treball, doncs els canvis i successions d'empresa són constants i provoquen que els treballadors perdin la seva antiguitat i els seus drets encara que realitzin el mateix treball; s'apliquen jornades amb poques hores de treball o jornades partides que no permeten la conciliació familiar; s'encadenen els contractes en lloc de fomentar l'estabilitat, i, a més, l'administració decreta uns serveis mínims del 100% en alguns serveis vulnerant el dret de vaga de treballadors que ni tenen un sou digne ni unes condicions estables, sent vergonyós que l'administració solament es preocupi de la qualitat dels serveis que ofereixen aquestes empreses quan els treballadors realitzen vagues, desentenent-se la resta dels dies de l'any.

CGT aposta perquè el nou conveni acabi amb la precarietat laboral que existeix en el sector del Telemarqueting. Aquesta precarietat s'expressa no solament en ínfims salaris, sinó en els redactats de convenis anteriors que contenen clàusules que faciliten encara més els acomiadaments del que ho han fet les últimes reformes laborals. L'alta temporalitat del sector, així com la proliferació de les jornades parcials, són uns altres dels principals problemes que existeixen, i pels quals CGT opina que és imprescindible buscar solucions.

Sector Federal de Telemàrqueting de la CGT


DILLUNS 28 DE NOVEMBRE VAGA AL SECTOR DEL TELEMÀRQUETING

Ha arribat el moment. Aquest dilluns 28 de novembre hi ha convocada vaga de 24 hores en tots els centres de treball de l'estat per tots els sindicats. Aquest dia pararem el telemarqueting per donar un missatge tant a la patronal del sector com a tota la ciutadania:

Els treballadors i les treballadores del telemarqueting mereixem un respecte, mereixem unes condicions de treball dignes i anem a fer-nos sentir. Podeu veure el vídeo que hem gravat a Brussel·les el passat dia 15 per difondre la vaga aquí:
https://youtu.be/wOjVDFv9g8c

Estigueu pendents de les xarxes socials durant la jornada de vaga del proper dilluns 28 de novembre. Anem a llançar una campanya en la qual esperem tenir la mateixa repercussió que durant el passat 6 d'octubre. No n'hi ha prou només amb secundar la vaga, per això us demanem un petit esforç extra per donar difusió a la nostra lluita.

Som més de 100.000 persones en el telemarqueting de tot l'estat espanyol. El nostre compte de twitter per utilitzar el hastag de la vaga és @cgttelem (aquí obtindreu tota la informació). Igualment, en el compte de Facebook de Sector Federal de TelemarQUeting de CGT https://www.facebook.com/cgttelemarketing/ i podreu compartir tots els nostres continguts amb els vostres contactes.

Advertir també que el dilluns hi haurà PIQUETS INFORMATIUS des de primera hora del matí als centres de treball per INFORMAR de la vaga directament als treballadors.
Aquesta vaga està convocada en dilluns per fer el major dany possible a les empreses. Ens juguem molt i hem de secundar-la massivament.

UN ALTRE CONVENI ÉS POSSIBLE I TU TENS MOLT A DIR!!!.

Sector Federal de Telemàrqueting de la CGT
https://www.cgt-telemarketing.es/
https://www.facebook.com/cgttelemarketing/
@cgttelem


A LA VAGA EL DILLUNS 28 DE NOVEMBRE

El nostre anterior comunicat portava per títol “ÉS EL NOSTRE MOMENT”. Amb això volíem expressar el nostre convenciment que, precisament ara, els treballadors i treballadores de telemarqueting tenim l'oportunitat de canviar les coses. Mai abans s'han secundat aturades i vagues d'una forma tan massiva en tot l'estat; mai abans la nostra lluita havia aconseguit tanta visibilitat ni havia rebut tants suports des de mitjans de comunicació i xarxes socials; mai abans s'havia destapat la realitat que s'amaga després de les empreses de telemarketing. És evident, per tant, que hem d'aprofitar aquesta oportunitat per aconseguir l'objectiu: MILLORAR LES NOSTRES CONDICIONS DE TREBALL. I recalquem aquesta última afirmació perquè, des de CGT, no pretenem lluitar per quedar-nos com estem, per evitar retallades o per simplement resistir. Resistir no és suficient. Cal lluitar per aconseguir MILLORES SUBSTANCIALS en el nostre conveni.

CGT va proposar a la resta de sindicats presents en la comissió negociadora (CCOO-UGT-CIG) que continuéssim amb convocatòries de vaga. El nostre convenciment és que “EL MOMENT ÉS ARA”.

PER TANT, DILLUNS 28 DE NOVEMBRE HI HAURÀ VAGA DE 24 HORES EN TOT L'ESTAT. És un dilluns perquè és el dia de major ocupació i, per tant, el dia que més mal fa a les empreses.

Amb caràcter previ, hi haurà concentracions en tots els territoris per reclamar un conveni digne. Concentracions en llocs estratègics que donaran a conèixer a l'opinió pública que la lluita dels teleoperadores i les teleoperadoras segueix avanci. Podem avançar que, en el cas de Madrid, aquesta concentració tindrà lloc a la Plaça de les Galledes (Princesa) el divendres 18 de novembre, i que durant la mateixa es lliurarà un escrit al responsable del SMAC amb motiu del devessall de reclamacions de quantitat per incentius en vacances que s'estan presentant. La ACE, patronal del sector, malgrat perdre aquesta demanda iniciada per CGT en el Tribunal Suprem, segueix sense abonar-los. Es volen quedar amb els diners de la gent, però no ho anem a consentir.

Des de CGT pensem que anem pel camí correcte, perquè la lluita és l'únic camí. Només així podrem aconseguir les millores que tant mereixem: més contractes de jornada completa, més indefinits, millores salarials, més prevenció de riscos i més conciliació de la vida personal i laboral... Per citar les qüestions més rellevants.

Hi haurà campanyes en xarxes socials. Som 96.000 treballadors i treballadores en el sector. Si tots posem una mica de la nostra part, les nostres mobilitzacions tindran encara més repercussió. Us demanem, per tant, col·laboració en aquest sentit en les properes dates. El twitter del sector de telemarketing és @cgttelem. A Facebook podreu trobar-nos si busqueu Sector Federal de Telemarketing CGT. Estigueu atentes a les campanyes que anirem llançant!

UN ALTRE CONVENI ÉS POSSIBLE, TU TENS MOLT A DIR!!!

Sector Federal de Telemàrqueting de la CGT
https://www.cgt-telemarketing.es/
https://www.facebook.com/cgttelemarketing/
https://twitter.com/cgttelem
https://www.cgt-telemarketing.es/themes/images/twitter.png

Attached documents