CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Vaga d’autobusos de TMB el 3 de febrer 2016, de les 10h a les 16h

Dissabte, 30 gener, 2016

3 Febrer 2016 de 10.00 a 16.00h. Vaga autobusos TMB

La secció sindical de CGT a autobusos de TMB convoca, juntament amb els sindicats ACTUB, COS, USOC, PSA, CNT i BS el 3 de febrer de 2016, una aturada de 6 hores (de 10.00 a 16.00 h.) I una assemblea general de treballadors a les 12.00h. a les Cotxeres de Sants.

L'aturada es planteja un dia després de l'aturada convocada pels companys/es de Metro i és molt possible que en l'assemblea d'autobusos s'acordin aturades, com a Metro, coincidint amb la celebració a Barcelona del Congrés Mundial de Mòbils MWC

MOTIUS DE L'ATURADA:

- 1) CONTRA LA PRIVATITZACIÓ DELS TRANSPORTS PÚBLICS DE BARCELONA
- 2) PER LA NEGOCIACIÓ DEL CONVENI
- 3) CONTRA LA PRIVATITZACIÓ DELS TRANSPORTS PÚBLICS

La reunió celebrada per l'alcaldessa Colau i el President Mas celebra el mes de juliol va ser resumida per la premsa amb un inquietant titular: Mas i Colau acorden impulsar la unió dels tramvies per la Diagonal.

Des d'aquesta data la sala principal tramviari ha sabut moure fitxa perquè el projecte de tramvia privat per la Diagonal, explotat per multinacionals, que el referèndum de 2010, perdut per l'alcalde Hereu havia deixat aparcat, entri de nou en l'agenda política de la ciutat.

Des de CGT no ens volem manifestar sobre quin és el mitjà de transport públic idoni per transportar als nostres veïns i veïnes per la Diagonal. Creiem que aquesta decisió ha de ser de la població de la nostra ciutat, després d'escoltar els tècnics que dominen aquests temes i que no estiguin subvencionats per cap multinacional.

CGT-autobusos de TMB ens declarem rotundament en contra de com s'està reintroduint la xarxa tramviària a la nostra ciutat. I hem denunciat nombroses vegades que és l'Administració la que paga la construcció del la xarxa ferroviària, la catenària de les estacions i les expropiacions perquè després siguin empreses privades multinacionals les que explotin el servei i a més cobrin novament de l´administració pel servei que donen.

Nosaltres ens declarem a favor de la municipalització dels serveis públics i per la seva gestió directa pels treballadors/es, també del tramvia existent. I ens posicionem rotundament en contra de seguir desenvolupant la xarxa tramviària fins que les empreses multinacionals que l'exploten surtin del sector, es municipalizen les empreses actuals i els veïns/es apostin pel tramvia per la Diagonal com a millor
alternativa.

Globalvía, ALSTOM, Moventis
Els tramvies que circulen actualment per Barcelona han resultat un excel·lent negoci per a les multinacionals que l'exploten i una sagnia per a les arques públiques, només en 2014 els accionistes del TRAMBAX i del TRAMBESÒS (Globalvía, ALSTON, Moventis ...) van declarar uns beneficis de 19.399.834 € mentre les plantilles de les dues empreses van haver de patir, per tercer any, un nou ERTO (Expedient de regulació temporal d'ocupació) que també va significar la reducció del servei al carrer.

2) NEGOCIACIÓ CONVENI COL·LECTIU
Les mobilitzacions que vam anunciar contra la privatització dels transports públics estan incloses dins de la negociació del Conveni Col·lectiu de TB que actualment estem negociant i en el qual hem plantejat tres reivindicacions principals:

A) Fi de la contractació precària. Exigim la fi de la contractació parcial o temporal dels nous conductors/es de TB. Exigim el pas a personal fix i amb sistemes de descans iguals a la resta de la plantilla.

B) Recuperació del poder adquisitiu. Augment salarial 1,5% .Aquest augment no ha de significar que augmenti la massa salarial de TB. Proposem que aquesta partida surti de la reducció dels salaris del excessiu personal directiu i fora de conveni de la nostra companyia pública. La mitjana actual de la despesa
que té TMB a un directiu i / o tècnic no regulat pel conveni és de 75.935 € / any. Igualment denunciem la creació de nous llocs d'alta direcció amb el de conseller delegat.

C) Exigim a la Direcció que deixi d'intervenir en l'acció sindical a l'empresa. Denunciem la ingerència de la Direcció en la vida sindical de l'empresa que es manifesta en cessió d'alliberats, hores sindicals no regulades per conveni i la contractació directa de familiars de sindicalistes

Seccio Sindical de CGT a Autobusos de TMB

Més informació.

Saturnino Mercader 692 05 77 51
Nicolás Pérez 601 06 80 90
Román Rustichelli. 689 87 51 82

. TWITTER CGT TMB BUS

- PÀGINA CGT TMB BUS

Cartel asamblea 03-02-2016

<\/span>