CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Vaga de fam acomiadats i Vaga 6 febrer a SEAT

Dissabte, 2 febrer, 2008

CGT SEAT

Després de dos anys de vigència del ERE 2005 en el qual 660 persones van ser acomiadades de manera fraudulenta i discriminatòria, l'empresa pretén finalitzar dit ERE no reingresant a qui van denunciar el seu acomiadament i va ser desestimada la seva demanda.

L'acord, signat pels sindicats de sempre, ha estat qualificat de discriminatori cap a la CGT i per als companys disminuïts afectats, per mitjà de 33 sentències de nul·litat en el Tribunal Superior de Justícia dels quals 9 han estat ja ratificats en el Tribunal Suprem a Madrid, creant jurisprudència.

Però tant l'empresa com els signants pretenen castigar a aquelles persones que, usant un dret constitucional i eix de l'estat de dret; la tutela judicial efectiva, s'han "atrevit" a posar en qüestió el "meravellós acord d'acomiadaments que van signar fa dos anys.

Durant aquest temps, i des de l' 1 de gener de 2006, l'empresa ha estat contractant a personal extern fins a arribar a les 1000 contractacions. No obstant això no ha estat fins a setembre passat, que la Inspecció de Treball ha obligat a l'empresa a facilitar-nos les dades de les contractacions, i la CGT hem pogut denunciar aquesta burla de l'empresa a tots els afectats. Mentrestant, la Comissió de Seguiment dels signants ha deixat fer a l'empresa.

Ara, quan, sembla que només queden unes cinquanta persones per entrar, l'empresa segueix manifestant que els quinze que van denunciar no entren i sembla estar oberta a *reingresar a la resta.

Per això els companys de l'Assemblea d'Acomiadats de SEAT han decidit portar a terme una Vaga de Fam a partir del 4 de febrer. Mentre, la secció Sindical de la CGT a SEAT hem convocat vaga en festius i diumenges nit i el 6 de febrer iniciarem una sèrie de mobilitzacions amb una vaga de dues hores en les fàbriques de Martorell i Zona Franca. Sabem que els companys de VW de Landaben també intentaran realitzar mobilitzacions en solidaritat amb els acomiadats. La resta de la CGT està sent cridada a la solidaritat i a acompanyar les accions en defensa del reingrés de tots els afectats per aquest ERE.

També convoquem a la manifestació del dissabte 9 de febrer en la Plaça Universitat de Barcelona a les 6 de la tarda per a confluir en solidaritat amb els conductors d'autobusos de Barcelona, per a unificar les lluites d'aquells col·lectius que es troben avui afectats per les polítiques neoliberals de multinacionals i governs.

El principi del Suport Mutu es demostra donant suport, el cas dels companys afectats pel doble càstig del ERE-frau de SEAT i ara de l'actitud antidemocràtica de no reingresarlos per haver denunciat, mereixen el màxim del suport de tota la CGT.

DEFENSA ELS TEUS DRETS. ORGANITZA'T I LLUITA EN LA CGT

AQUEST DIMECRES 6 DE FEBRER LA SEAT S'ATURA

ELS TREBALLADORS ENS ATUREM

PER LA READMISSIÓ DELS ACOMIADATS

PER LA NOSTRA DIGNITAT

TORN DE MATÍ I DIÜRN de 10:20h a 12:00h

TORN DE TARDA de 18:20h a 20:00h

TORN DE NIT de 00:15h a 01:55h