CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Vaga de les escoles bressol de Barcelona els dies 8, 9 i 10 de maig

Dilluns, 7 maig, 2012

Cartell vaga

Les Escoles Bressol Públiques de Barcelona estan en lluita contra les retallades i la privatització: l’Ajuntament vol augmentar les ràtios de nens/es per aula, retallar la plantilla de suport educatiu i vol privatitzar (externalitzar, li diuen) 3 escoles noves. Les educadores amb el suport de les famílies porten sis mesos de lluita: 25.000 signatures, concentracions diverses...

Ara han decidit anar tres dies a la vaga, el dimarts 8, dimecres 9 i dijous 10 de maig.
Destaquem la importància de que les educadores hagin decidit per votació en assemblea convocar els tres dies de vaga i elegir directament un comitè de vaga.

VAGA 8, 9, 10 de Maig a les Escoles Bressols Públiques de Barcelona

Per la retirada de les tres mesures que canvien el model educatiu de els escoles bressol públiques de Barcelona:

- No a la disminució del suport educatiu
No menys personal a les aules. Si a l'atenció de qualitat i atenció individualitzada al màxim en els moments de cura.

- No a la gestió externa
No a l'empresa privada dins la xarxa pública. Si a la gestió pública. Si a la igualtat d'oportunitats davant del dret fonamental a l'educació.

- No a l’augment de ràtios
No més infants per adult. Si a la relació individualitzada amb els infant i les seves famílies.

Podreu trobar més informació i el calendari d’accions que realitzaran a: http://escolesbressolindignades.wordpress.com/

Des de CGT Ensenyament fem una crida fer extensió de la lluita, a participar de les activitats de la vaga i a fer arribar comunicats de solidaritat -individuals o col·lectius- al comitè de vaga.

Text proposat: Manifestem la nostra solidaritat amb la lluita de les educadores/rs d’escola bressol pública de Barcelona contra les retallades i la privatització.

Enviar a: Bressolrebelat@gmail.com

http://cgtense.pangea.org/spip.php?article2691

Més info a:
http://escolesbressolindignades.wordpress.com
https://www.facebook.com/pages/Escoles-Bressol-Indignades/280192645347072
Twitter @bressolrebelat

Cartell vaga escoles bressol:
http://cgtense.pangea.org/IMG/pdf/poster_VAGA_def.pdf


Carta oberta del Comité de vaga:

En el temps que fa que molts i moltes de nosaltres estem a les escoles bressol mai no havíem patit una agressió tant forta cap a la petita infància. Aquesta és una reflexió que sens dubte compartim totes des de que sabem què vol fer l’Administració Municipal amb les Escoles Bressol de Barcelona.
Hem discutit, reflexionat, opinat i moltes coses més, que el col·lectiu calia que fes i que cal continuar fent. Totes i tots sabíem que la defensa del 0-3 seria dura per molts motius i així està essent.

En aquest llarg camí hem aconseguit una cosa molt important: la unitat. Ens hem posat d’acord en crear una Plataforma, hem treballat colze a colze amb els sindicats (fet que no tots els col·lectius poden dir que ho han aconseguit)... A més a més, és de les vegades que més ens hem compromès i han estat compromeses les famílies, tenim a moltes AMPES del nostre costat i això cal aprofitar-ho. Per exemple, un dels dubtes de fer vaga és com fer-la i com els pot afectar, però llegint l’escrit que ha fet arribar l'AMPA de la Llar d’Infants, al respecte, veiem que també ho defensen, amb el que això implica.

Ara estàvem en un moment difícil en que calia continuar la lluita, demanant resposta, demanant la retirada de les tres mesures, i es per aquest motiu que una part del Col·lectiu vàrem proposar de fer un altre esforç, i aquest, per a molts i moltes, és la vaga. Hem de seguir sent la veu dels més petits perquè ara més que mai, segueixen necessitant que els defensem.

Encara que una part del col·lectiu no vulgui fer vaga, creiem que hem de viure els dies 8, 9 i 10 de maig com tres dies de lluita intensa per les nostres escoles. Alguns ho direm fent vaga i els altres amb altres eines de lluita, no com una divisió, si no com que el que cadascú fa pot sumar. Junts hem de trobar la forma de seguir sentint-nos útils en aquesta lluita, el que facin uns no ha de restar el que facin d'altres. La idea és que hi hauran accions fora de l'horari escolar, on podrem ajuntar-nos tots i defensar el que encara, segons les assemblees, volem defensar, que és la retirada de les tres mesures. La tancada tampoc va ser massiva, però no ho vam sentir com una divisió, una minoria ens vam quedar dins de l’IMEB, una altre petit grup donava suport des del carrer i l’endemà ens vam ajuntar molts a la manifestació. En aquests tres dies, doncs, podem fer el mateix.

Entorn al tema de sortir perjudicats econòmicament, de l’esforç que suposa que descomptin els dies de vaga, ja s’està parlant de fer un fons comú (o per escoles o en col·lectiu) amb els diners que cobrin els qui facin serveis mínims però que voldrien fer vaga, repartir-los entre tothom que en fa i per tant, que amb aquestes caixes de resistència, podem donar una altre exemple de democràcia social i solidaritat. En quan a les famílies, moltes entenen que tres dies d'esforç és un perjudici molt menor que el que pot suposar el canvi de model, i així ens ho han fet saber, i les famílies que no ho viuen així és feina nostra escoltar-ho, dialogar-hi i finalment transmetre que tot això no ho fem per a un benefici personal, si no per a defensar l'educació pública de qualitat de la petita infància.

Dir que la vaga que ara convoquem, està oberta en tot moment a la suma de tot el Col·lectiu com a una acció més. Hi ha dubtes i incerteses, però també estem plegats d’esperança i il·lusió que esperem saber transmetre per a que aquests tres dies sigui un èxit de participació.

Per últim agrair totes les adhesions i opinions, les diferents veus. El debat sempre enriqueix i ens ajuda a pensar, replantejar, compartir, etc... Creiem que cada persona és lliure de veure la realitat i entendre de manera diferent, i això és la riquesa del Col·lectiu. I és que el que queda clar per tothom és que, el que ens uneix, és la DEFENSA I LA MILLORA DEL MODEL ACTUAL DE LES ESCOLES BRESSOL MUNICIPALS.
PERQUÈ EL 03 HI ÉS!

Comité de Vaga del Col·lectiu de Mestres de les Escoles Bressol Municipals i els serveis Complementaris de Barcelona

http://cgtense.pangea.org/IMG/pdf/Carta_oberta_del_comite.pdf

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció