CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Vaga de ponts a Correos per la negociació del calendari laboral

Divendres, 20 novembre, 2009

Com és habitual Correos segueix sense negociar un calendari laboral anual tal com marca la normativa laboral per a totes les empreses. Per això CGT contínua amb el compromís de convocar vaga en tots els ponts d'àmbit estatal fins a la negociació d'un calendari laboral anual.

La convocatòria de vaga abasta a tota la plantilla i afecta a tota la jornada de tots els torns durant el dia 7 de desembre i, en el torn de nit tant a la jornada del 6 al 7 com del 7 al 8. La següent data per a la qual CGT ha formalitzat legalment la convocatòria de vaga per aquesta causa per a l'any 2009, és el 26 de desembre.

Tots els treballadors de Correos tenim dret a conèixer quins són els dies que hem de treballar per a poder organitzar la nostra vida personal i familiar. Segons l'actual Conveni Col·lectiu, l'empresa ha de negociar, en el primer trimestre de cada any, el calendari laboral. No obstant això, gràcies al silenci còmplice de la majoria d'organitzacions sindicals, aquesta negociació no es produeïx i veiem com pocs dies abans de Setmana Santa o Nadal, àdhuc no sabem les condicions i dies que anem a treballar.

El col·laboracionisme dels sempre-signants pel que fa al calendari laboral “s'ha tornat” en paripé d'exigència en els seus últims comunicats, arribant a considerar-lo una cosa fonamental; una cosa que CGT ve demandant des de fa anys. El calendari laboral anual és un dret de tots els treballadors i treballadores i aquest calendari laboral ha de determinar la distribució de la jornada, la fixació dels horaris de treball, la planificació de les vacances, així com setmana santa, nadal, festes locals, campanyes electorals, etc.

CGT continuarà exigint la negociació d'un calendari laboral anual; i fins que aquesta no es produeixi, anem a seguir convocant vaga d'àmbit estatal per a tots els ponts de l'any.

NO ET DEIXIS TREPITJAR PER LA PREPOTÈNCIA DE LA DIRECCIÓ I PARTICIPA EN LA VAGA

SENSE CALENDARI LABORAL: VAGA ESTATAL

CGT Sindicat Federal de Correos y Telégrafos

www.cgt.es/correos/