CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Vaga de treballadores de la neteja a la Ciutat de la Justícia de Barcelona del 23 al 27 de gener

Dissabte, 21 gener, 2017

VAGA DEL PERSONAL DE NETEJA A LA CIUTAT DE LA JUSTÍCIA DE BARCELONA DES DEL 23 Al 27 DE GENER

CONCENTRACIÓ DILLUNS 23 GENER, 9h DAVANT EDIFICI PRINCIPAL (Gran Via Corts Catalanes 111)

Fins a 9 vegades de retard en el cobrament de les nòmines.
Fora Kluh Linaer de la Ciutat de la Injustícia.

Sona tòpic, però per desgràcia és cert, “a casa del ferrer cullera de pal”. El Departament de Justícia i la Ciutat de la Justícia, aquestes dues institucions, que haurien de ser un exemple de vigilància quant a respecte de la legislació vigent, no controlen la situació que viuen les i els treballadores de la neteja del seu edifici, abocant-los a realitzar una vaga després de 9 retards en el cobrament de les seves nomines

La subcontracta que es dedica a la neteja de les instal·lacions, empresa KLUH LINAER, no és una altra que la que deu diners a les seves treballadores en moltes de les concessions que té en edificis públics de tot el país. A la ciutat de la “justícia”, fins a 9 vegades han sofert retards en el pagament de les seves nòmines, han hagut de demandar perquè se'ls respectessin drets que tenien des de fa anys i a dia d'avui els deuen la nòmina del mes de desembre i pinta malament perquè cobrin gener en la data que els correspon.

Entenem que els responsables de la Ciutat de la injustícia i el Departament de Justícia són tan responsable com Kluh Linaer d'aquesta situació, atès que ha consentit i acceptat que una empresa que deu diners a treballadores i que juga amb el pa dels seus treballadors/es, sigui l'adjudicaria d'una contracta publica que gestionen ells i de la qual són responsables directes. No poden romandre mirant cap a un altre costat, com si la cosa no fora amb ells.

Per a la CGT, s'ha de rescindir el contracte ja que s'estan incomplint els requisits de la concessió en faltar constantment amb les obligacions de les seves treballadores.

No entenem com la Ciutat de la Injustícia, que depèn directament del Departament de Justícia, ha contractat a aquesta empresa tot i sabent que aquesta situació podia donar-se. Té antecedents d'impagaments en molts llocs del país on li han donat la concessió. És que no els importava el que passaria amb les famílies d'aquestes treballadores?, o per ventura hi havia un motiu més fort per contractar a aquesta empresa?, com poden contractar a una empresa que deu 4 milions d'euros a Hisenda i el salari a un munt de treballadors/es en tot el pais?, com pot ser que contractin una empresa que ha estat condemnada judicialment per acomiadar a treballadors/aes per la seva afiliació sindical?.

Per tot això, la CGT, hem convocat una vaga en la neteja de la Ciutat de la Injustícia del 23 de gener al 27 de gener per exigir el cobrament dels salaris pendents i demanar que rescindeixin el contracte de KLUH LINAER en aquest centre, també us informem que ens concentrarem tots aquests dies des de les 9:00 del matí per exigir els drets dels treballadors/es d'aquest centre.

Sindicat de Neteja CGT Barcelona
https://twitter.com/cgtlimpiezabcn

16105938_416800978651598_3069537805913068204_n.jpg

c2svgbyxcaa8ngh.jpg

c2sier3w8aa93en.jpg

c2hmrwkwiaa4ody_1_.jpg

Carta sobre la vaga rebuda pels treballadors de la Ciutat de la Justícia

Tots els sindicats i totes les treballadores dels jutjats i òrgans de la Ciutat de la Justícia hem rebut el 20 de gener un correu electrònic del gerent:

- Ens comunica que s'ha convocat una vaga del personal de neteja de la CJ del 23 al 27 gener.

- Ens demana la nostra "col.laboració per MINIMITZAR els efectes que la no prestació d'aquest servei pot causar en determinats espais de l'equipament judicial" i que "fem extensiva aquesta comunicació" a qui considerem oportú.

Nosaltres volem deixar clar que:

1. Els sindicats no estem per MINIMITZAR cap lluita de les treballadores. Ben al contrari, RECOLZEM LA VAGA DE NETEJA DE MANERA CLARA I CONTUNDENT.

2. Agraïm la publicitat que aquest correu ha donat a la vaga. Si quedava algú a la CJ sense saber-ho, ja s'ha solucionat!

3. DEMANEM A TOTES LES TREBALLADORES DELS JUTJATS DE LA CJ QUE SE SUMIN A LA CONCENTRACIÓ DE SUPORT DE DILLUNS A LES 9H A LA PORTA DE LA GRAN VIA.

CGT Justícia Barcelona
https://www.facebook.com/people/Cgt-Justicia-Bcn/100009650976932
https://twitter.com/100justos

16142201_416240128707683_2539644175494135280_n-2.jpg