CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Vaga del sector ferroviari el 17 de setembre en defensa del ferrocarril públic

Diumenge, 9 setembre, 2012

Des de la Federació de Transports i Comunicacions de la CGT (FETYC-CGT) hem convocat Vaga de 24 hores en tot el Sector Ferroviari per al dia 17 de Setembre, de 00,00 hores a 24,00 hores, que afecta a totes les empreses públiques i privades que operen en el ferrocarril.

A manera d'exemple i sense ser exhaustius: Adif, Renfe, Feve, Ferrocarrils de la Generalitat Catalana, Metro de Barcelona, etc… i totes les contrates i subcontrates dedicades a la neteja de trens, d'estacions, estacions Vialia, manteniment de les infraestructures, atenció a viatgers, serveis a bord, manteniment del material rodant, serveis auxiliars, venda de bitllets, etc…

La Vaga es convoca per a defensar el ferrocarril públic de les intencions privatitzadores i desmantelladores que ha anunciat el govern, per a defensar els llocs de treball, les condicions laborals, el dret a la negociació col·lectiva i per a lluitar contra els Reials decrets que retallen unilateralment els salaris pactats, les vacances, els descansos, la paga extraordinària, etc…

El Metro de Madrid convoca mitja jornada d'aturada el mateix dia, i els Autobusos Urbans de Barcelona convoquen també la seva vaga el dia 17. Aquest mateix dia hi ha convocada una Vaga en l'Ensenyament públic de la Comunitat de Madrid que pretén ser indefinida.

La CGT ha declarat a més una jornada de lluita aquest dia per a donar suport amb accions diverses en les diferents províncies a aquesta àmplia Mobilització Sectorial.

L'agressió a les i els treballadors és gegant. Aquest govern, sicaris al servei dels interessos dels Bancs i del capitalisme internacional, està miserabilitzant a la majoria de la societat, a cop de Decret, atacant a més tots els serveis bàsics de la població, des de la sanitat i l'ensenyament públic, passant per les pensions, les prestacions per atur, l'accés a l'habitatge, el transport públic, i finalment acabant amb totes les normes laborals que podien protegir als treballadors contra la voracitat empresarial i dels poders públics.

Els treballadors i treballadores del ferrocarril, públics i privats, estem també al punt de mira, el mateix que la possibilitat de convertir aquest patrimoni de totes i tots (el ferrocarril) en “un negoci rodó” per a uns pocs dels seus amics empresaris. No podem ni hem de consentir-lo, ni els treballadors del ferrocarril, ni les usuàries, ni la ciutadania en general, per això des de la FETYC - CGT cridem a totes i tots a Participar Activament en aquesta Mobilització, des de l'àmbit que a cada un li correspongui. Hi haurà concentracions en moltes ciutats, repartiment d'octavetes, manifestacions, etc…

Si no lluitem, posant “tota la carn a la graella”, estarem perduts i perdrem també tots els drets conquistats a través de molts anys de lluites. Aquesta Mobilització, juntament amb altres de diversos sectors, s'emmarca també en el camí que CGT s'ha traçat per a arribar a la Vaga General que anem a convocar aquesta tardor.

DEFENSA EL FERROCARRIL

LLUITA PELS TEUS DRETS

FETYC-CGT

http://www.fetyc.cgt.es/

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció