CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Vaga des del 29 de juny a EMTE Service Tarragona contra la Modificació Substancial de les condicions de treball

Diumenge, 28 juny, 2015

ELS TREBALLADORS DE EMTE EN VAGA DES DEL 29 DE JUNY, SOLIDARITZA’T AMB LA NOSTRA LLUITA!!

Concentració dijous 2 de juliol 18.30h davant l’Ajuntament de Tarragona

PER UN LLOC DE TREBALL DIGNE!!

NO A LA PRECARIETAT LABORAL A EMTE SERVICE!!

Els treballadors de EMTE Service de Tarragona estem en vaga des del dia 29 de juny davant la pèrdua del Pacte de Millora i la intenció d’aquesta empresa d’acabar amb els nostres drets.


AJORNADA LA VAGA A EMTE DE TARRAGONA FINS AL DILLUNS 29 DE JUNY

PER UN LLOC DE TREBALL DIGNE

CONTRA LA PRECARIETAT LABORAL

L'assemblea de treballadors de Emte Service de Tarragona ha acordat aquesta tarda de dimarts 16 de juny ajornar fins el 29 de juny la convocatòria de vaga contra l'expedient de Modificació Substancial de les Condicions de Treball davant els ardits de la Direcció de l'empresa per a impugnar la vaga.

En la reunió de mediació que s'ha celebrat, tant l'empresa com els mediadors, representants del Departament de Treball de la Generalitat, van coaccionar als treballadors amb declarar la vaga il·legal per discrepar sobre els terminis de preavís. Evidentment la Generalitat és permissiva amb els empresaris i estricta amb els treballadors. Mentre l'empresa incompleix el Pacte de Millora sense conseqüències, als treballadors se'ls amenaça amb tots els mals per no haver realitzat suposadament el preavís amb temps suficient.

La realitat és que el preavís es va realitzar amb 6 dies d'antelació, tal com marca la llei, exigint-se 10 dies en el cas de serveis públics, una cosa que no està clara en el present cas. De fet en anteriors ocasions s'han convocat les vagues a EMTE complint aquest termini de 6 dies.

L'actitud de l'empresa negant un dret fonamental essencial com és el dret a vaga ha quedat de manifest davant les pressions exercides sobre els treballadors, des que es va anunciar la vaga, per a atemorir-los i evitar que exercissin aquest dret, una cosa que des de CGT hem denunciat a Inspecció de Treball.

El Departament de Treball de la Generalitat no ha actuat en el cas d'aquestes denúncies fetes pels representants dels treballadors, tolerant i emparant, no obstant això, que l'empresa es negués a negociar els serveis mínims. En qualsevol cas la vaga seguirà endavant complint aquest termini de 10 dies, convocant-se la primera jornada per al DILLUNS 29 DE JUNY.

L'empresa amb aquesta maniobra no fa més que "tirar més llenya al foc" i agreujar més el conflicte, augmentant la indignació de la plantilla. Els treballadors estem farts i indignats que els directius del grup Comsa-Emte guanyin una fortuna, mentre als treballadors, amb famílies, nens i hipoteques ens volen empobrir més i destrossar les nostres condicions de treball i de vida. Des del col·lectiu de treballadors volem agrair a tots els col·lectius que ens estan mostrant el seu recolzament en la nostra lluita .

Secció Sindical CGT EMTE Service Tarragona


VAGA DELS TREBALLADORS DE EMTE SERVICE TARRAGONA (MANTENIMENT ELÈCTRIC)

DIMECRES 17 DE JUNY DE 2015, SEU DE EMTE SERVICE (C/ Irlanda s/n nau 22, parcel·la 10-11. Políg.Industrial de Constantí) des de les 8.00 h.

Els treballadors de EMTE Service de Tarragona hem acordat anar a la vaga el dia 17 de juny contra l'expedient de Modificació Substancial de les condicions de Treball que l'empresa vol imposar-nos i que pretén destrossar la vida de més de 70 famílies amb hipoteca i nens petits, amb retallades salarials i laborals molt dures.

En cas que l'empresa no faci marxa enrere hem decidit majoritàriament convertir la vaga en indefinida a partir del 24 de juny.

ELS TREBALLADORS DE EMTE EN VAGA, SOLIDARITZA'T AMB LA NOSTRA LLUITA!!
PER UN LLOC DE TREBALL DIGNE!!
NO A LA PRECARIETAT LABORAL A EMTE SERVICE!!

Els treballadors de EMTE Service de Tarragona hem acordat posar-nos en vaga el dia 17 de juny davant la perduda del Pacte de Millora i la intenció d'aquesta empresa d'acabar amb els nostres drets. En cas que l'empresa no faci marxa enrere s'ha votat majoritàriament anar a la vaga indefinida a partir del 24 de juny.

EMTE obté beneficis milionaris i ataca als seus treballadors

Aquesta empresa multinacional, que obté suculents beneficis, té la cara dura de dir-nos que no poden mantenir les nostres condicions actuals per un problema de competitivitat en el mercat. No plantegen ni tan sols que tinguin pèrdues, el que no seria problema nostre, sinó que no són competitius. Doncs que es rebaixin els seus salaris, bonificacions i privilegis els directius de l'empresa!!

Com a conseqüència de la reforma laboral, i davant la caiguda de nombrosos Convenis (en el nostre cas un pacte de millora), la patronal està aprofitant o bé per a enfonsar les condicions laborals i salaris o bé per a tancar empreses i deslocalitzar-les. Va passar aquí a Tarragona fa uns mesos amb EMSA i ara ens toca als companys de EMTE. Però no anem a acceptar-lo!! E

MTE Service pertany al grup multinacional COMSA EMTE que en els últims anys no ha parat d'incrementar els seus beneficis. Recentment ha aconseguit nous contractes a Suècia, França, Marroc i molts altres països. D'altra banda aquí ha obtingut ingents beneficis com a conseqüència dels contractes que té amb nombroses administracions, començant per la Generalitat de Catalunya, que en dos anys ha adjudicat a aquesta empresa contractes per gairebé 14 milions d'euros.

El famós “Cas Pujol” ha esquitxat a aquesta empresa, i a la família Sumarroca, copropietària de EMTE, que amb aquesta i altres empreses van arribar a obtenir contractes des de 1982 per valor de 285 milions d'euros. Vaja, una autèntica vergonya, s'emporten els diners públics de tots, i a més volen que els seus treballadors treballem per una misèria!!

Mateix treball, mateixes condicions. No a la doble escala salarial

A EMTE Service, on gràcies a la lluita vam obtenir un Pacte de Millora amb millores salarials, cobertura del 100% en cas de baixa, un plus de conducció o una taula de preus d'hores extres, l'empresa incompleix des de fa anys aquest Pacte respecte als nous treballadors contractats. D'aquesta manera ha creat una doble escala salarial amb la qual ara vol acabar igualant-nos a tots per baix en precarietat i perduda de drets.

L'empresa ha reconegut obertament i amb fatxenderia que ni compleixen el Pacte ni el compliran. Els hem denunciat a Inspecció de Treball, que ens ha donat la raó però no ha imposat a l'empresa les corresponents sancions. Que distint hauria estat si haguéssim incomplit la llei els treballadors!!

Per tot això els treballadors de EMTE Service diem PROU. No anem a consentir que es jugui amb els nostres llocs de treball i amb el pa de les nostres famílies i dels nostres fills. L'única cosa que demanem és poder treballar en condicions dignes, amb salaris que ens permetin arribar a fi de mes i amb un horari que ens permeti viure.

Per això no solament estem exigint que es mantingui el Pacte, sinó que s'apliqui a tots els treballadors, des del més veterà fins a l'últim contractat, i des del primer dia que es posi un peu en l'empresa.

Aquesta lluita l'anem a guanyar!

Sol·licitem a les administracions, Generalitat i Ajuntaments com el de Tarragona, Reus o Salou, que tenen contractes o relacions amb EMTE, que exigeixin a la mateixa que respecti els drets dels treballadors, en aquest cas el Pacte de Millora amb el qual pretenen acabar, ja que no es pot permetre que una empresa que obté beneficis amb els nostres diners, els diners de tots, tracti als seus treballadors com ho fa EMTE.

Recentment l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha signat un Conveni amb COMSA EMTE per als Jocs Mediterranis de 2017, declarant en l'acte de la signatura que “tenir al nostre costat a empreses col·laboradores com COMSA EMTE, un referent internacional en el món de les infraestructures i l'enginyeria i a qui li agraïm enormement la seva confiança, ens fa estar realment contents”.

És important que l'Alcalde es preocupi també, especialment en els temps que corren, que empreses com EMTE crein llocs de treball amb condicions i salaris dignes, on es respectin els drets i la dignitat dels treballadors, i que no solament se signin acords perquè aquestes multinacionals facin el seu agost.

Els treballadors de EMTE Service de Tarragona hem acordat posar-nos en vaga el dia 17 de juny davant la perduda del Pacte de Millora i la intenció d'aquesta empresa d'acabar amb els nostres drets. En cas que l'empresa no faci marxa enrere s'ha votat majoritàriament anar a la vaga indefinida a partir del 24 de juny.

Els treballadors de EMTE fem una crida al conjunt de la població per a donar suport la nostra lluita i justes reivindicacions, així com per a omplir la nostra Caixa de Resistència perquè puguem resistir i vèncer.

Defensar els nostres llocs de treball, i unes condicions dignes, és defensar el futur de tots, el futur dels nostres fills. Veiem com els grans empresaris se segueixen omplint les butxaques, mentre els nostres salaris i condicions de vida no deixen d'enfonsar-se. Per això anem a seguir l'exemple dels nostres companys de Telefònica o Coca-cola, lluitant pel que és just, pel que és nostre. Sí es pot!!

Secció Sindical CGT EMTE Service Tarragona

Més informació:
http://www.cgtemte.info
http://cgtemte.blogia.com/
Telèfon contacte: 699 82 59 36.

Attached documents

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció