CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Vaga d’informadors del Bus Turístic durant el nadal

Dimecres, 22 desembre, 2021


La pèssima gestió del personal d'informació per part de l'empresa subcontractada per Turisme de Barcelona i TMB porta la situació al límit.

Pràcticament la totalitat de la plantilla ha decidit de manera massiva en votació convocar una vaga de 3 dies els pròxims 28, 29 i 30 de desembre.
L'empresa MagmaCultura és l'encarregada de la gestió dels informadors i responsable directa de la situació de precarietat i deixadesa en la qual vivim el personal i que donis de l'estiu s'ha tornat insostenible.

Les reivindicacions són molt clares:
- Sortir de l'ERTO parcial, ja no és necessari i l'empresa segueix sense gestionar correctament la documentació amb el SEPE.
- Que no hi hagi discriminació salarial entre companys/as.
- Que es compleixin els acords signats.
- Que es facin correctament les planificacions horàries sense crear sobrecàrrega de treball i que es paguin els imports pendents.

El servei del Bus Turístic atén milers de turistes a la setmana, és un servei de referència a la ciutat i amb aquesta nefasta gestió, s'està perjudicant aquesta “Marca Barcelona” de la qual tant presumeixen els responsables polítics. L'ambient ha degenerat de tal manera que s'han creat situacions de tensió amb els usuaris, per falta de serveis o perquè la freqüència de busos és insuficient pel numero de turistes.

S'espera un ampli seguiment de la vaga per part de plantilla de la qual formen part 83 treballadors/as. La responsables d'aquesta situació no és una altra que l'empresa MagmaCultura com a adjudicatària del servei donis del 2011 i la seva negativa a escoltar les legítimes i lògiques reivindicacions, però també un Ajuntament que no vigila el compliment de les condicions mínimes de contractació i que el converteix en còmplice necessari de la precarietat que propugna l'adjudicatària i de les discriminació que en ella es produeix.

La plantilla ha decidit convocar aquests tres dies de vaga, però n'hi haurà més si no se solucionen les peticions acordades per les traballadors/res.


 

En Castellano.
La pésima gestión de este personal por parte de la empresa subcontratada por Turismo de Barcelona y TMB lleva la situación al límite.

Prácticamente la totalidad de la plantilla ha decidido de forma masiva en votación convocar una huelga de 3 días los próximos 28, 29 y 30 de diciembre.
La empresa MagmaCultura es la encargada de la gestión de los informadores y responsable directa de la situación de precariedad y dejadez en la que vivimos el personal y que des del verano se ha vuelto insostenible.

Las reivindicaciones son muy claras:
- Salir del ERTE parcial, ya no es necesario y la empresa sigue sin gestionar correctamente la documentación con el SEPE.
- Que no haya discriminación salarial entre compañeros/as.
- Que se cumplan los acuerdos firmados.
- Que se hagan correctamente las planificaciones horarias sin crear sobrecarga de trabajo y que se paguen los importes pendientes.

El servicio del Bus Turístico atiende a miles de turistas a la semana, es un servicio de referencia en la ciudad y con esta nefasta gestión, se está perjudicando esa “Marca Barcelona” de la que tanto presumen los responsables políticos. El ambiente ha degenerado de tal manera que se han creado situaciones de tensión con los usuarios, por falta de servicios o porque la frecuencia de buses es insuficiente para el numero de turistas.

Se espera un amplio seguimiento de la huelga por parte de plantilla de la que forman parte 83 trabajadores/as. La responsables de esta situación no es otra que la empresa MagmaCultura como adjudicataria del servicio des del 2011 y su negativa a escuchar las legítimas y lógicas reivindicaciones, pero también un Ajuntament que no vigila el cumplimiento de las condiciones mínimas de contratación y que lo convierte en cómplice necesario de la precariedad que propugna la adjudicataria y de las discriminación que en ella se produce.

La plantilla ha decidido convocar estos tres días de huelga, pero le seguirán más si no se solucionan las peticiones acordadas.