CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Vaga en el Handling de la T1 de l’Aeroport del Prat

Divendres, 3 juliol, 2009

La CGT convocarà vaga els dies 1 i 2 de tots els mesos a partir d'Agost en l'empresa que mou mes del 30% del Handling de l'aeroport de Barcelona, Newco Airport Service, per impagament de les nòmines.

Newco Airport Service té més de 900 treballadors i dóna servei a les companyies Spanair, Lufhtansa, Aerolineas Argentinas, SAS, Finnair, TAP Portugal, Swiss Air, Air Lingus, Royal Air Marroc, Tunis Air, LOT, SKY 1, German Wins, Austrian Airlines, etc.

Aquesta empresa opera íntegrament el hangling en la T-1 i en algunes empreses de la T-2. El motiu de la convocatòria de la vaga és l'impagament de les nomines del mes de juny, a dia 1 de Juliol no se'ls ha pagat i tampoc se'ls ha dit quan cobraran.

Des del mes de novembre del 2008 es ve produint una falta de regularitat en el dia que l'empresa fa l'ingrés de les nomines als treballadors. Però aquest mes no se'ls ha abonat la mensualitat del mes de juny, amb els consegüents problemes que poden crear als treballadors que els passin rebuts bancaris i no tinguin fons per a cobrir-los, a més de l'ansietat que suposa per als treballadors les constants remors, que vénen des de lluny, que no es cobrarà. Segons el conveni que regeix en l'empresa, la nomina s'ha d'abonar abans del dia 30 de cada mes.

La CGT no anem a permetre que es jugui ni amb el salari ni amb la seguretat dels treballadors i per això realitzem aquesta convocatòria de vaga. Si l'empresa compleix cada mes pagant quan diu el conveni, abans del 30 de cada mes, la vaga no es realitzarà, si l'empresa no compleix amb les seves obligacions econòmiques si que realitzarem la vaga, per tant el que succeeixi és enterament responsabilitat de l'empresa.

És veritablement lamentable que la recent estrenada T-1 on opera Spanair i que va ser inaugurada tan a so de bombo i platerets per la classe política, no s'hagin pres mesures preventives perquè no es puguin donar situacions d'aquest estil.

Secció Sindical CGT- Newco El Prat