CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Vaga general 29M a Terrassa

Dimarts, 27 març, 2012

29M a Terrassa

CAP A LA VAGA GENERAL !!

29 de Març 2012 a Terrassa

9h : Piquets informatius a l'estació d'autobusos

12h : Manifestació (Raval de Montserrat, davant l'Ajuntament)

COM ENS AFECTA LA NOVA REFORMA LABORAL?

• La indemnització per comiat improcedent passa de 45 a 33 dies/any treballat amb un màxim de 24 mensualitats.
• Però es generalitzarà l'acomiadament procedent de 20 dies/any treballat amb un màxim de 12 mensualitats, si l'empresa al·lega motius econòmics, tècnics, organitzatius o de producció.
• La baixa mèdica justificada de 9 a 20 dies és motiu d’acomiadament procedent.
• Desapareixen les categories professionals. Poden reduir-te la jornada, canviar el teu lloc de treball a un de menys categoria, baixar-te el sou i si t'hi negues te'n vas al carrer amb un acomiadament procedent.
• Es podrà decretar un ERO (ERE) sense autorització judicial. L'empresa acomiadarà amb 20 dies/any i un màxim de 9 mensualitats.
• El acomiadaments de les persones amb contracte d'un any o menys seran gratuïts.
• Les empreses podran despenjar-se del Conveni Col·lectiu i el treballador/a perdrà els drets aconseguits durant anys i dècades de negociació col·lectiva.
• El Contracte d'aprenentatge tindrà una durada d'entre 1 i 3 anys per a joves menors de 33 anys. Serà bonificat amb diners públics, permetent realitzar una jornada laboral completa per menys del salari mínim interprofessional.
• Les ETTs es converteixen en agències de col·locació, donant un pas més cap a la privatització dels serveis públics.
• Contractes a temps parcial: serà legal la realització d'hores extres i es potenciarà la contractació precària.
• Obliga a les persones aturades que estiguin cobrant prestació per desocupació a realitzar un treball per la comunitat.

*Per a més informació: Youtube: ¡No es por la crisis, es por el morro!
http://www.youtube.com/watchfeature=player_embedded&;v=lI5zGKh0KRs

La reforma laboral és un clar i contundent atac cap a la classe treballadora, robant-nos els drets aconseguits durant dècades de lluita i reivindicacions.
No tan sols els drets laborals estan en joc, la sanitat i l'educació pública perillen, famílies sense recursos són desnonades de casa seva i retirades de les ajudes socials a grups en risc.

Aquesta reforma laboral no està destinada a acabar amb l'atur que totes i les nostres famílies i amics patim, està formulada per abaratir l'acomiadament, restar drets a les treballadores i promoure la precarització del treball.

Som conscients de l'actual situació de les treballadores: feines precàries i temporals, por als acomiadaments, pressió empresarial, aturades de llarga durada, feines en negre, hores extres sense ser pagades...

Totes les garanties laborals que teníem abans de la reforma es van aconseguir gràcies a la valentia de la classe treballadora, de les seves vagues, pressions i protestes. Gràcies a aquelles lluites, hem pogut gaudir de les condicions de treball que teníem fa uns mesos: jornades de 8 hores, necessitat de causes objectives per l'acomiadament,impossibilitat d'acomiadament per baixa mèdica justificada, convenis col·lectius... Tots aquests drets estan avui en joc.

Per això des de Terrassa defensem el suport a la vaga general el dia 29 de març..

I si, en el teu cas, no pots secundar la vaga perquè tens por a l'acomiadament, has rebut pressions des de l'empresa, envia'ns un e-mail a la direcció sos29mtrs@gmail.com i acudirem en piquet.

Som la classe treballadora i ens solidaritzem mútuament.

No més retallades de drets!

No a l'abaratiment del acomiadament!

Prou precarietat!

NO ESTEU SOLES, NO ESTEU SOLS!

CAP A LA VAGA GENERAL! SENSE POR!

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció