CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Vaga general a França: continua la mobilització. Nova jornada de manifestacions el 28 d’octubre

Dissabte, 23 octubre, 2010

La vaga segueix. Al mateix temps, les accions interprofessionals unitàries es multipliquen a escala local, amb concentracions, manifestacions “salvatges”, bloquejos (de zones industrials, de dipòsits petroliers, d'aeroports, d'estacions de ferrocarrils o de busos, de peatges d'autopistes…).


La Vaga Interprofessional i nacional per la retirada del projecte de llei sobre jubilació

Número 13 – 23 d'octubre de 2010.

Negativa a tota negociació, debat accelerat, primer en l'Assemblea nacional i ara en el Senat, perquè es voti el text abans de les vacances escolars, el govern i el president de la República han escollit forçar el pas. Enfront d'això, el moviment actual cobra formes inèdites que revelen una determinació intacta. Aquestes accions multiformes, que van des de vagues reconduïbles en certs sectors fins a accions de bloqueig de dipòsits de combustibles, s'organitzen a tot arreu de forma unitària. Es combinen amb les fortes mobilitzacions d'una joventut que rebutja la sinistra destinació que li preparen les classes dominants. Com única resposta el govern insisteix en la denegació de la mobilització popular i accentua la repressió.

La cosa es mou!

La vaga segueix. Al mateix temps, les accions interprofessionals unitàries es multipliquen a escala local, amb concentracions, manifestacions “salvatges”, bloquejos (de zones industrials, de dipòsits petroliers, d'aeroports, d'estacions de ferrocarrils o de busos, de peatges d'autopistes…).

Solidaires i els seus sindicats s'integren totalment en tals accions decidides sobre el terreny. Ampliem, en el conjunt del territori, les iniciatives unitàries grans i petites dirigides contra els interessos dels nostres dirigents i de la patronal, i que tant encoratgen als/les assalariades que ja estan en vaga. Fa faltaa que la cosa es mogui a tot arreu!

De la seguretat de béns i persones…

El govern tira mà de la repressió i la violència. Asalariats en vaga es veuen amenaçats amb presó i “requisats” com si estiguéssim en guerra. Piquets de vaga són objecte d'envestides policials. Es deté a treballadors simplement perquè estan lluitant. Es prohibeixen marxes interprofessionals. Cada manifestació d'estudiants és objecte de provocacions, d'intervenció de policies de paisà moltes vegades adornats amb adhesius sindicals per a mantenir la confusió. El president de la República titlla a les i els que lluiten de “segrestadors”. És una veritable guerra social la qual duen en contra nostra!

Noves marxes els 28 d'octubre i 6 de novembre

Sis centrals sindicals han decidit cridar a dues noves jornades de mobilització, els dijous 28 d'octubre i dissabte 6 de novembre. La Unió sindical Solidaires hagués preferit una data més propera, perquè no es quedessin els treballadors mobilitzats diàriament massa temps sense jornada nacional del moviment. A més, és de lamentar que el comunicat de la intersindical no doni suport de manera clara a les accions decidides per les bases sindicals. Van ser aquests dos motius els quals han dut a Solidaires a no signar el text.

Solidaires crida a ampliar la mobilització: a eixamplar les vagues i aturades, a reforçar les iniciatives locals diàries, i també a mobilitzar-se de manera massiva els 28 d'octubre i 6 de novembre, ja que es van decidir aquestes dates.

La Unió sindical Solidaires:

- Dóna suport a la vaga interprofessional en procés, als/les vaguistes en lluita.

- Dóna suport als col·lectius intersindicals creats en diverses ciutats.

- Crida a reforçar i ampliar la vaga.

- Participarà amb totes les seves forces en les pròximes jornades nacionals de marxes.

- Repudia la repressió i la violència policíaca en contra dels treballadors i estudiants en lluita.

El govern vol desgastar-nos. Units i amb determinació, podem guanyar!

La Unión sindical Solidaires està disposada per a negociar sobre la base de les demandes dels vaguistes, no per a reunions destinades a enterrar el moviment popular actual. És el que també defensen nombrosos equips sindicals en les bases, en la unitat !

- Mantenir les edats actuals per a jubilar-se

- Jubilació anticipada per a les feines penoses

- 37,5 anys de quotes per a una pensió completa

- Suprimir les penalitats

- Mantenir els règims especials

- Ajustar les pensions a les variacions dels salaris

- Cap pensió inferior al salari mínim (SMIC)

És possible !

- 212 mil milions d'euros de beneficis per a les empreses franceses cotitzades en la Borsa (CAC 40) entre 2007 i 2009

- 3 mil milions a l'any de “nínxols fiscals” reservats al 1% més ric

- 32 mil milions d'exoneració de quotes socials (stock options, participació en els beneficis, mesures “per a l'ocupació”…)

- 36 mil milions de dividends distribuïts als accionistes d'empreses del CAC 40 el 2009 ; i la xifra gairebé es va duplicar en el primer semestre de 2010

- Entre 2004 i 2007, el 0,01% millor pagat ha guanyat un 40% més

Diners, si que n'hi ha !

Solidaires-SUD