CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Vaga i concentració de la paqueteria urgent de correus a la provincia de Barcelona

Dimarts, 25 febrer, 2020

img_20200225_125504.jpg

La vaga és indefinida i parcial de tres hores per torn de treball en la paqueteria urgent de Barcelona i província, a partir del 25 de febrer del 2020. Es realitzarà durant les tres últimes hores de treball del torn del matí i les tres primeres hores del torn de tarda.

Amazon, AliExpress, Venca, Zalando, etc són algunes de les empreses de paqueteria que veuran retardats els seus enviaments o que no es repartiran en les dates acordades. En total seràn uns 8.500 paquets aproximadament, que no es repartiran o patiran retards per cada dia de vaga.

La Direcció de Correus ha procedit a retirar les cadires i les taules-caseller en les unitats de repartiment de paqueteria urgent, tant la que tenia assignada cada treballador per a la seva secció de repartiment, com les que s'usaven per a la classificació col·lectiva.

Això ha suposat que el procés de classificació es realitzi d'una forma molt penosa, d'un carro transportador a un altre, impedint treballar a una altura adequada i posant en risc la salut dels treballadors.

CGT i la resta de Sindicats de Correus a la província de Barcelona han realitzat diversos escrits sol·licitant que es reposin les taules de classificació, sense obtenir una resposta favorable. S'ha interposat una denúncia en Inspecció de Treball que actualment s'està tramitant i de la qual té coneixement Correus, ja que la inspectora es va personar en un dels centres de treball de repartiment de paqueteria urgent.

Aquest procés s'ha realitzat sense ser tractat en el comitè de Salut Laboral, sense realitzar avaluacions de riscos laborals, sense informar prèviament els treballadors ni a les Organitzacions Sindicals i sense esperar a la resolució d'Inspecció de Treball.
Davant aquesta imposició empresarial, CGT juntament amb les traballadores d'aquestes unitats hem convocat vaga per exigir que es reposin les taules i les cadires:

ENS LLEVEN LES TAULES, ENS LLEVEN LES CADIRES; ENS VOLEN DE GENOLLS!

img_20200225_125504.jpg