CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Vaga indefinida a Atos Barcelona a partir del 23 de maig

Diumenge, 19 maig, 2013

Els treballadors de Barcelona de la multinacional d'informàtica ATOS decideixen en referèndum iniciar vaga indefinida el 23M.

Un degoteig d'acomiadaments que dura ja més de 60 mesos consecutius, un expedient de regulació de l'ocupació (ERO), l'absorció il·legal de l'antiguitat, una retallada salarial (MSCT) i ara un augment de la jornada més la introducció del 10% de jornada irregular (MSCT2) ha acabat amb la paciència dels i les treballadores de les oficines de Barcelona de la multinacional informàtica Atos.

Els treballadors creuen que totes aquestes mesures que la Direcció decideix no estan dirigides al problema central que té l'empresa, una multinacional que compra, absorbeix i es fusiona amb unes altres passant cada vegada més d'una estructura piramidal a una altra més quadrada, amb més d'un cap per treballador en molts casos. Això provoca una pèrdua de competència referent a altres empreses del sector que poden oferir altres tarifes.

El dimarts 14 de Maig, CGT va convocar una assemblea de treballadors en la qual es va decidir convocar un referèndum per al dimecres 15, per a votar sobre vaga indefinida a partir del pròxim dijous 23 de Maig. A més del referèndum i de concretar el problema de l'empresa, l'assemblea va decidir planificar una setmana plena d'accions amb l'objectiu d'aconseguir repercussió en els mitjans de comunicació i animar als companys de treball de l'oficina no assistents. El referèndum va ratificar amb 77% de SI i una participació del 20% la convocatòria de vaga, que CGT ha convocat.

La coincidència del mateix dia d'inici de vaga indefinida en Atos i Cap Gemini para el 23 de Maig, podria suposar una gran afectació en els clients comuns i en els clients del sector informàtic en general.

Coordinadora d'Informàtica de la CGT

http://cgtinformatica.org/content/23m-huelga-indefinida-en-atos-barcelona

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció