CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Vaga indefinida a IMESAPI BCN: Concentració dijous 13 de desembre, a les 19 hores

Dijous, 13 desembre, 2012

VAGA INDEFINIDA A IMESAPI,
ENLLUMENAT PÚBLIC DE BARCELONA

La secció sindical de CGT i el conjunt del comitè, per decisió unànime de la
assemblea de treballadors, TENEN CONVOCADA VAGA INDEFINIDA DES
EL PASSAT 3 DE DESEMBRE, exigint la retirada un ERO.

Aquest expedient va ser negociat a Madrid i ha finalitzat amb un acord que afectarà al centre de IMESAPI a Barcelona a partir l'1 de febrer de 2013, cosa que ens dóna marge per lluitar per diferents vies perquè no s'apliqui.

El problema ha sorgit en els dies previs i durant la vaga, quan la direcció
de l'empresa ha lliurat tres cartes d'acomiadament a treballadors i ha obert
expedient, també amb avís d'acomiadament, el president del comitè,
representant de la CGT, atribuint-li haver realitzat sabotatges a l'enllumenat públic.

L'alcalde de Barcelona va dictar un decret d'emergència i hi ha contractat
autònoms i les altres 2 empreses d'altres zones de la ciutat perquè treballin en els districtes afectats per la vaga, per anul·lar la seva efectivitat.

Hem presentat denúncia per vulneració del dret a la vaga, tant a l'Ajuntament, com a les tres empreses (IMESAPI, CITELUM I SECE) i iniciat
un calendari de concentracions de la plantilla, QUE MANTÉ LA VAGA
INDEFINIDA PER LA READMISSIÓ DELS ACOMIADATS.

DES DEL SINDICAT DEL METALL DE BARCELONA CONVOQUEM:

CONCENTRACIÓ

COINCIDINT AMB LA CELEBRACIÓ DE PLE MUNICIPAL

DIJOUS DIA 13 DE DESEMBRE DE 2012

A LES 19 HORES

DEMANEM EL SUPORT DEL CONJUNT DE L'ORGANITZACIÓ AMB LA VOSTRA
PRESÈNCIA SOLIDÀRIA

LLOC: PLAÇA SANT MIQUEL,
Darrere de l'Ajuntament de Barcelona

Més informació:

Telèfons de contacte:

Jose Escañuela, President del Comitè IMESAPI: 670 254 391

Paco Selas, Sindicat del Metall de BCN: 691 202 367

Sindicat Metal.lúrgic CGT Barcelona

Vía Laietana 18, planta 9 08003 BARCELONA. Tel. 933103362. Fax 933107080. Email: sindicat_metall_bcn@telefonica.net


La vaga indefinida segueix a IMESAPI, una de les tres empreses d’enllumenat públic de Barcelona

El comitè d’empresa, en protesta des de fa cinc dies per un ERO, denuncia que l’Ajuntament ha pactat amb les altres dues concessionàries el manteniment de les llums que no es fa per la vaga. La direcció amenaça amb onze nous acomiadaments.

Les converses entre l’Ajuntament de Barcelona, la direcció d’IMESAPI i el comitè d’empresa, en vaga indefinida des de fa cinc dies per l’aplicació d’un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) temporal que encara es desconeix a quants treballadors afectarà, no han assolit cap acord sobre la finalització de l’aturada, sobretot per la posició intransigent de l’empresa. Els empleats oferien retirar la vaga indefinida a canvi que la direcció d’IMESCAPI, que gestiona un terç de l’enllumenat públic de Barcelona, retirés les tres cartes d’acomiadament contra empleats i l’expedient, també d’acomiadament, contra el president del comitè. La direcció no tan sols no ha acceptat sinó que ha amenaçat d’acomiadar onze treballadors més si no aturaven la vaga, ni tampoc ha volgut ni parlar dels ja acomiadats, pel que el comitè ha decidit mantenir la vaga indefinida.

El comitè d’empresa també denuncia que l’Ajuntament de Barcelona, la direcció d’IMESCAPI i les direccions de SECE i CITELUM, les altres dues empreses adjudicatàries de l’enllumenat públic barceloní, han pactat que aquestes dues emprese realitzin el manteniment i les tasques que els treballadors en vaga d’IMESCAPI han deixat de fer. Per això presentaran una denúncia davant l’inspecció de Treball contra consistori i les dues empreses per vulneració de dret fonamental.

Els treballadors d’IMESCAPI, també els del centre de Granollers, des d’on gestionen l’adjudicació de la llum de la capital del Vallès Oriental i també de la població de Les Franqueses, estan en contra l’ERO perquè l’empresa no ha pogut presentar cap argument vàlid per realitzar-lo. El que principalment s’esgrimeix, l’econòmic, no és possible ja que els plecs de les concessions no han canviat, ni el que els ciutadans paguen a les empreses d’enllumenat. I a més a més, l’ERO s’ha pactat a Madrid, ja que afectarà treballadors de tot l’Estat espanyol, i no han comunicat els seus límits ni la seva afectació als treballadors de Barcelona.

Al centre de treball de Granollers, en vaga, també indefinida, des de fa quatre dies, ja han acomiadat quatre treballadors i es van manifestar, tant dijous com divendres de la setmana passada, pel centre de la capital del Vallès Oriental.

* Font: El Triangle

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció