CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Vaga indefinida a la redacció de Canvi Setze, edició catalana de Cambio 16

Divendres, 26 febrer, 2010

La revista mensual d'informació general catalana, CANVI SETZE, no ha sortit en els quioscs aquest mes de febrer. El motiu, un nou abús per part de la Direcció que pretén retallar la plantilla a la meitat i que els periodistes que confeccionen aquesta revista del Grup EIG Comunicació –el mateix que el de les històriques capçaleres Cambio 16 o Cuadernos para el Diálogo- no han pogut assumir.

En l'última setmana, sindicats i mitjans de comunicació catalans –Col·legi de Periodistes, Sindicat de Periodistes, Sindicat de les Illes Balears, CCOO de Catalunya, Comunicació21 o Directe.cat, CGT de Barcelona, entre altres- s'han fet eco de l'enèsim conflicte laboral d'aquesta empresa editora de tendència progressista.

El personal d'aquesta revista catalana ha anat disminuint des de la seva creació fa 5 anys i ha passat de 7 a 2 persones, amb el conseqüent augment de la durada, la intensitat i el tipus de treball. És per això que davant la decisió d'acomiadar a un dels dos treballadors –si no accepten la proposta de treballar dos pel preu d'un–, els dos professionals que confeccionen mensualment la catalana CANVI SETZE –des dels continguts fins a la maquetació, fotografia, traducció, correcció, compra de material i distribució dels exemplars als col·laboradors– van començar una vaga dimecres passat i fins que l'empresa assumeixi al periodista com indefinit, tal i com es va comprometre, i amb les condicions laborals i salarials que preveu el conveni.

Us convidem a fer la difusió que considereu convenient en solidaritat amb una lluita que afecta a la professió d'un sector, el periodisme, que ha de garantir la llibertat d'informació dels ciutadans de qualsevol país democràtic.

CGT Barcelona